Marta Farrés proposa el Pla d’Esport i Salut Mental

Farrés proposa el pla d’esport i salut mental per prevenir i tractar trastorns mentals de nens i joves a través de l’esport

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa Marta Farrés va proposar ahir, durant una trobada amb representant d’entitats esportives de la ciutat, que “l’esport sigui també un vehicle per detectar i lluitar contra els trastorns mentals de nens i joves, que cada vegada són més greus”. Per això ha proposat crear el Pla Esport i Salut Mental, que permeti d’una banda prevenir trastorns mentals de nens i joves i, de l’altra, que sigui un vehicle per ajudar a socialitzar infants i adolescents en què pateixen aquestes situacions.

Tenim un problema gravíssim i no sempre prou reconegut per la societat, cada vegada hi ha més joves que pateixen anorèxia, addiccions a les pantalles, depressió, ansietat o trastorns de comportament. Les seves famílies veuen amb desesperació com els seus fills i filles entren en una espiral d’autodestrucció i és difícil trobar eines per lluitar-hi”, ha afirmat Farrés, que ha recordat que l’esport és un àmbit que mou centenars de nens i joves. “Teniu a les vostres mans la capacitat d’ajudar i creiem que hem d’aprofitar la sort de tenir tantes entitats esportives que transmeteu els valors d’esforç i de superació per anar un pas més enllà”.

Per això ha proposat que, amb la col·laboració del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil del Taulí, es pugui treballar en la prevenció i tractament d’aquests trastorns a través de l’esport.

També ha defensat l’esport com a un àmbit per fomentar la cohesió social i ha dit que “l’esport seguirà sent un dels pilars de les polítiques destinades a afavorir la integració i la cohesió social i per això vetllarem perquè les situacions socioeconòmiques no limitin l’accés dels nostres infants i adolescents a la pràctica esportiva”.

Pel que fa als equipaments, Farrés ha recordat que “aquest mandat hem iniciat la construcció del Pavelló Oest i amb la construcció d’aquest equipament finalitzarem la dotació de pavellons de la ciutat per donar sortida a les necessitats del teixit esportiu de Sabadell. Ara cal posar els esforços en el correcte manteniment dels equipaments existents”. Un exemple és la recuperació de l’històric poliesportiu de Nostra Llar o els diferents projectes de millora de les pistes de petanca dels diferents barris.