El Cinema Imperial de Sabadell serà escenari el pròxim 19 de juny, a les 20 h, d’una festa cultural i de recaptació de fons per a la pel·lícula Kids of Kibera i el secuestro del Sol, dirigida per l’actriu sabadellenca Marina Gatell. Es tracta d’un film d’aventures cocreat amb un grup de nens i nenes de la casa d’acollida Queens & Kings of Kibera de Nairobi, Kenya, els beneficis del qual es convertiran en un fons econòmic autogestionat per la comunitat per donar educació i llar a altres menors que encara viuen en situació de carrer.
En el transcurs de l’esdeveniment es farà una projecció del tràiler del film així com del curtmetratge rodat el 2019. Després, es durà a terme un breu col·loqui amb la directora, Marina Gatell; Nico Mallol, fundador de la casa d’acollida i Vivir Rodando, coproductora del projecte. Finalment, la trobada passarà a la terrassa del Cine Saló Imperial, on hi haurà un càtering de menjar kenyà, elaborat per la sabadellenca Mercy Syombua Mwania, i acompanyat d’un set de música africana.
Per donar la benvinguda a l’esdeveniment, l’associació de teatre i dansa sabadellenca Petit Món, que promou la cultura amb benefici social i solidari, compartirà el seu espectacle Hakuna Matata a partir de les 19:30 h, a la plaça de l’Imperial, on faran ballar les persones assistents al ritme de sons de la cultura africana. El preu íntegre de l’entrada de la trobada anirà destinat al finançament de la pel·lícula.
Kings and Queens of Kibera
La pel·lícula neix de Kings and Queens of Kibera, una petita casa d’acollida per a nens i nenes en situació de carrer a Kibera, a Nairobi, Kenya; el suburbi més gran d’Àfrica. Es tracta d’un relat de ficció on el Sol ha estat segrestat per un grup de persones malvades que pretenen comercialitzar amb la seva energia. Els nens d’un petit orfenat descobreixen on és i emprendran una emocionant aventura per rescatar-lo. Es van criar als carrers de Kibera i són els elegits per salvar el nostre planeta perquè saben millor que ningú que és la nostra única i veritable llar.
Per mitjà del poder de la fantasia i del seu impacte en el subconscient de les persones, la pel·lícula pretén mostrar indirectament la realitat d’aquestes nenes i nens d’una manera respectuosa i eficaç, potenciant les seves capacitats en comptes d’enfocar-se en les seves mancances.
La casa d’acollida, activa des del 2006 i creada per un grup d’estudiants de Belles Arts de Barcelona, ha rebut i escolaritzat quatre generacions de nenes i nens de la comunitat local i s’ha convertit en una llar i espai d’aprenentatge per a més de 60 menors al llarg dels anys.
Des de llavors, desenes de professionals relacionats amb el món de l’art s’han involucrat a la comunitat – entre ells alguns de destacats en l’àmbit internacional com Mason Chesler, dissenyador gràfic per a cinema i televisió; Shawn Burgess, fotògraf, o Djuneid Dulloo, pintor i escriptor; impartint tallers i organitzant cursos que fomentessin l’ús del llenguatge artístic i audiovisual. El guió del llargmetratge es basa en idees i reflexions dels nens sorgides en tallers d’interpretació impartits al llarg dels anys per l’actriu i directora sabadellenca Marina Gatell.