Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

La Marató de l’Energia a Granollers

Avatar photo
Cinc equipaments municipals han estalviat un 15% en el cas de l’electricitat i un 31% en el cas de l’aigua, en el marc d’aquesta campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum eficient d’energia

Sensibilitzar i difondre bones pràctiques en l’ús del consum eficient d’energia per lluitar contra la pobresa energètica i el canvi climàtic. Aquest és l’objectiu de la Marató RE-M de l’estalvi energètic, una iniciativa ideada i coordinada per l’empresa granollerina L’Origen que enguany ha arribat a la novena edició i en la qual ha participat de nou l’Ajuntament de Granollers.

Durant el mes de febrer, cinc equipaments municipals han implantat bones pràctiques de consum en els equipaments participants i els usuaris i gestores. Han estat el camp de futbol de Primer de Maig, el camp de futbol de Ponent, el camp de futbol del Carrer Girona, l’edifici de les oficines de l’Ajuntament al carrer de Sant Josep, 7 i les oficines del carrer Princesa, 54. Durant les quatre setmanes que ha durat la campanya han aconseguit un estalvi econòmic de 1.715,35 euros que es destinarà a actuacions per mitigar la pobresa energètica i l’emergència climàtica.

En un any s’ha multiplicat per 8 la capacitat d’estalvi d’aigua dels equipaments municipals

En concret, l’estalvi d’energia (electricitat i gas) ha estat de 17.308,90 kWh, que suposa un consum del 15% en el cas de l’electricitat i del 31% en el cas de l’aigua inferior al consum dels mateixos equipaments el febrer de 2023. L’estalvi més destacat s’ha produït en el consum d’aigua que s’ha reduït un 44% i ha suposat consumir 175 m3 d’aigua menys que fa un any. Així, s’ha multiplicat per 8 la capacitat d’estalvi d’aigua dels equipaments municipals a Granollers (respecte a l’any 2023), una dada especialment significativa, ja que ens trobem en fase d’emergència per sequera i evidència l’esforç de persones gestores i usuàries dels equipaments públics per reduir el consum d’aigua potable.

A més, l’estalvi d’emissions aconseguit equival a 3,8 tones de CO2 equivalent, el doble que l’edició anterior. Aquestes emissions són les que poden absorbir 150 arbres de la ciutat a l’any.

L’Ajuntament de Granollers porta des de la primera edició (2016) participant en aquest projecte, excepte l’any 2021 a causa de la Covid-19. Durant les vuit edicions realitzades s’ha obtingut un estalvi energètic que equival a gairebé 29.000 euros i hi han participat 60 equipaments.

La Marató RE-M a Catalunya

Aquesta edició de la Marató ha comptat amb la participació de més de 115 equipaments de set Ajuntaments de Catalunya (Barcelona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Palafolls, Parets del Vallès i Sant Boi de Llobregat) i del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

El resultat global d’estalvi ha estat de 369.467 kWh d’electricitat, l’equivalent al consum anual de 112 habitatges; de 5.183 m3 d’aigua, l’equivalent al reompliment d’1,5 piscines olímpiques; i d’1.631.674 kWh de gas, l’equivalent al 2% del total del consum domèstic de gas a Granollers. Pel que fa a les emissions, s’ha estalviat l’emissió de 414,87 tones de CO₂ equivalent, que és la quantitat mitjana de CO2 que a l’any poden absorbir 15.600 arbres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Albiach exigeix reformes en l’habitatge davant de la decepció amb el Govern

Notícia següent

Reus acollirà la sessió de retorn del Consell d’Infants

Notícies relacionades