Mapping a la façana de l’Ajuntament de Barcelona pels 30 anys dels Jocs Olímpics

El reconeixement al paper del voluntariat, la transformació que ha viscut la ciutat i el relleu generacional en l’àmbit esportiu, protagonistes de la cita commemorativa dels 30 anys de Barcelona ‘92

I

L’Ajuntament de Barcelona commemorarà el proper dijous 21 de juliol els 30 anys dels Jocs Olímpics amb un mapping a la façana de l’Ajuntament i un acte institucional. Una cita que servirà de reconeixement al voluntariat que amb la seva implicació va fer possible l’èxit de la cita olímpica i que també vol mostrar el talent esportiu de la ciutat i el relleu generacional d’atletes que hi ha hagut al llarg d’aquestes tres dècades.

En concret l’acte es realitzarà a la plaça Sant Jaume i consistirà amb un mapping a la façana de l’Ajuntament de Barcelona, actuacions musicals i accions en un escenari ubicat davant de la porta del consistori. L’espectacle serà retransmès en directe per TV3 i començarà a l’entorn de les deu del vespre, un cop sigui fosc. S’espera que a la plaça, que estarà oberta al públic, hi assisteixin persones o entitats convidades a la cita per la seva vinculació amb l’esdeveniment olímpic o el món esportiu, així com una àmplia representació de membres de l’Associació Voluntaris 2000.

Prèviament, al Saló de Cent de l’Ajuntament, es realitzarà l’acte institucional amb convidats olímpics, paralímpics i personalitats diverses. Aquest acte està previst que s’iniciï a les 20:15 hores i que compti amb unes 200 persones. Les persones que hi assisteixin podran veure una mostra del material que el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, que custodia el llegat dels Jocs, ha cedit per la commemoració.

Entre d’altres objectes, es podrà veure una torxa dels Jocs Olímpics Barcelona’92 i una altra dels Jocs Paralímpics, una onada de les que va servir per donar la benvinguda durant la cerimònia inaugural o un dels podis que es va fer servir durant la competició esportiva.

En aquesta commemoració dels 30 anys de la cita olímpica l’Ajuntament ha volgut donar Bar que van participar en l’esdeveniment i que van ser una mostra clara de la gran mobilització ciutadana que hi va haver per la celebració dels Jocs de la XXV Olimpíada.

Un espectacle immersiu amb so i Mapping 360º que es projectarà quatre dies a la façana de l’Ajuntament

El contingut narratiu d’aquest espectacle audiovisual girarà entorn de la transformació de la ciutat. Des de l’anunci dl 1986 passant pel moment històric de la inauguració dels Jocs, fent un recorregut que arriba a la Barcelona actual i que acaba projectant la Barcelona del futur. Un autèntic espectacle de llum i imatge que farà un repàs del canvi substancial que aquest esdeveniment mundial va significar per la ciutat i pels seus habitants.

Durant l’espectacle també hi haurà diferents actuacions que tindran lloc des d’un escenari que estarà composat per les cinc anelles olímpiques, símbol identitari de la unió entre tots els continents que representen els Jocs Olímpics.

Està previst que hi actuïn Los Manolos, el grup de rumba catalana que rememorarà la seva mítica actuació a la clausura dels Jocs Olímpics del 1992; Beth i Jofre Bardagí que interpretaran l’himne “Amics per sempre”, Manu Guix i Maria Hinojosa i el Cor de Teatre.

L’Ajuntament de Barcelona ha previst que durant els dies 22, 23 i 24 de juliol es repeteixin les projeccions a la façana i es facin tres passis del mapping per tal que la ciutadania que ho desitgi pugui gaudir de l’espectacle de la plaça Sant Jaume. Els passis es faran els tres dies en el mateix horari: 22.15h, 22.30 i 22.45h.