Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

L’oci nocturn de Sabadell, contra les violències masclistes i lgtbifòbiques

Avatar photo

Amb aquesta campanya, es fa un pas més en les accions dutes a terme des de l’Ajuntament a l’espai públic, ara amb el focus posat sobre l'oci nocturn privat

Aquest matí s’ha presentat la campanya “A Sabadell actuem per a un espai sense violències masclistes ni lgtbifòbiques”, impulsada per l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i locals d’oci nocturn de la ciutat.

 

Tal com ha destacat Marta Morell, tinenta d’Alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, aquesta campanya “és un pas més en el compromís de l’Ajuntament per a l’eliminació de les violències masclistes i LGTBIfòbiques. Perquè som conscients que una part de les agressions es produeixen de nit i ens és imprescindible la col·laboració dels locals d’oci”. “Portem mesos treballant plegades en abordar la situació i ens agradaria que la xarxa que avui presentem es pugui anar ampliant amb més adhesions”, ha afegit Morell.

 

Amb aquesta campanya, es fa un pas més en les accions dutes a terme des de l’Ajuntament a l’espai públic i es posa el focus en el sector privat de l’oci nocturn, que poden ser espais de detecció primerenca de situacions i tensions que podrien portar a possibles situacions de violències masclistes i lgtbifòbiques.

 

Des de fa mesos s’està treballant coordinadament amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i Vallès Centre, els establiments, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i la Policia Municipal. En aquests moments, vuit locals d’oci de la ciutat s’han unit a la campanya i alhora estan en tràmit d’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya (Balboa, El Llit, Incògnit, El Musical, La Nit, Morrosko, Sabadebidoo i Suau). D’aquests locals, una trentena de persones han participat en la formació vinculada al protocol sobre què són les violències masclistes i LGTBIfòbiques, amb especial atenció a les violències sexuals, el marc legal i elements pràctics per fer l’abordatge de les mateixes als locals.

 

Jordi Roca, president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i Vallès Centre, ha expressat “el fort compromís que l’Ajuntament trobarà sempre en nosaltres per fer que la gent, quan surti de nit, trobi espais segurs. Ens heu donat les eines i ara ens toca lluitar per aconseguir que no existeixin les violències masclistes ni LGTBIfòbiques. Volem que la nit de Sabadell sigui més amable i respectuosa”.

 

Amb la voluntat de crear materials de difusió específics, s’ha dissenyat la imatge de la campanya: la silueta urbana de Sabadell, sota un cel estrellat en el qual les llums provinents de diferents espais de la ciutat dibuixen una “S” com a emblema d’una ciutat que treballa en xarxa per a l’abordatge integral de les violències masclistes i, molt especialment les violències sexuals i LGTBIfòbiques que es poden produir als espais d’oci.

 

Una de les creadores de la imatge de l’entitat Creación Positiva, Maria Luisa García, ha comentat que la imatge vol expressar “el compromís col·lectiu per a la sensibilització de les violències masclistes i LGTBIfòbiques. La constel·lació és una de les vies que millor poden plasmar la unitat de la societat sabadellenca per erradicar tota mena de violències”.

 

Es faran cartells i fulletons informatius de la campanya per identificar els locals adherits i alhora donar informació a les persones que puguin viure o presenciar situacions de violències.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × one =

Notícia anterior

Figueres aprova el nou POUM desencallant-lo 40 anys després

Notícia següent

ACCIÓ promourà una inversió estrangera que beneficiï el teixit econòmic del país

Notícies relacionades