Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Llançen ‘ParkElectric’ per facilitar la recàrrega a qui no tingui pàrquing privat

Avatar photo

Els usuaris podran llogar mensualment una plaça d'aparcament i un equip de recàrrega per a ús exclusiu a la xarxa d'aparcaments de Saba i de Saba Barcelona Bamsa

Els usuaris podran llogar mensualment una plaça d’aparcament i un equip de recàrrega per a ús exclusiu a la xarxa d’aparcaments de Saba i de Saba Barcelona Bamsa inclourà 160kWh al mes per a recarregar el cotxe elèctric, amb els quals es poden recórrer uns 1.000 quilòmetres mensuals

Endesa X, Saba i Bamsa fan un pas més en l’extensió de l’ús del vehicle elèctric. Aquelles persones que no tinguin accés a un punt de recàrrega privat (a casa, l’oficina, etc.), tindran ara l’oportunitat de sumar-se a la mobilitat elèctrica. A dia d’avui més del 65% dels habitatges no tenen un garatge on poder instal·lar un punt de recàrrega


El servei estarà disponible a tota la xarxa de pàrquings Saba i de Bamsa que ja disposin de carregadors d’accés públic gràcies a l’acord signat entre les companyies l’any passat. Actualment està disponible a 48 pàrquings de Catalunya amb unes 170 places electrificades a Barcelona, Badalona, Blanes, Cadaqués, Figueres, Girona, Igualada, Mataró, Puigcerdà, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Endesa X, Saba i Saba Barcelona Bamsa han fet un pas més en l’acord que van signar a principis de 2019 en matèria de mobilitat elèctrica i llancen junts ParkElectric, el primer producte del mercat per a facilitar la recàrrega a aquells usuaris que no tinguin la possibilitat d’instal·lar un carregador privat per al seu vehicle elèctric al seu habitatge.

Amb ParkElectric els usuaris podran llogar mensualment una plaça d’aparcament i un equip de recàrrega per a ús exclusiu a la xarxa d’aparcaments de Saba i de Bamsa i inclourà 160kWh al mes per a recarregar el seu cotxe elèctric, amb els quals es poden recórrer de mitjana uns 1.000 quilòmetres mensuals1.

D’aquesta manera es dona resposta a una necessitat existent al mercat, ja que, actualment, el 65% dels habitatges que hi ha arreu de l’Estat no té un garatge on instal·lar un punt de recàrrega. ParkElectric obre així un ventall de serveis de recàrrega pels clients abonats, que contaran amb una plaça d’aparcament i un punt de recàrrega per a ús exclusiu i sense cap obligació de permanència.

El servei ja està disponible a tota la xarxa de pàrquings de Saba i Bamsa en els que ja hi ha carregadors d’ús públic –informació actualitzada i disponible a www.endesax.com i a www.saba.es o a través de l’app de Saba—derivat precisament de l’acord signat entre les companyies l’any passat. A dia d’avui ja estan disponibles i operatives al voltant de 170 places d’aparcament per a vehicles elèctrics mitjançant uns 90 equips de recàrrega repartits entre 48 aparcaments de Catalunya. Concretament de Barcelona, Badalona, Blanes, Cadaqués, Figueres, Girona, Igualada, Mataró, Puigcerdà, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Per veure el desglossat d’aparcaments amb punts de recàrrega disponibles a Catalunya, fes clic aquí

A tot l’Estat són 135 equips de recàrrega (235 places d’aparcament) distribuïts en 58 aparcaments de 25 ciutats (la Corunya, Alacant, Barcelona, Madrid, Marbella, o Pamplona, entre altres). En aquest sentit, Endesa X, Saba i Bamsa segueixen treballant amb l’objectiu d’ampliar el número de places d’aparcament d’ús públic amb recàrrega per a vehicles elèctrics.

La tecnologia instal·lada és de 7,4 KW, ja que al tractar-se de pàrquings amb accés les 24 hores, els abonats podran carregar durant la nit o la seva jornada laboral i, així, tenir el 100% de la bateria llesta en 4 hores.

 

Com s’utilitza ParkElectric?

L’abonat interessat en ParkElectric pot conèixer el servei al detall mtjançant la web www.endesax.com i sol·licitar més informació omplint un formulari, o ve a www.saba.es o enviant un correu electrònic a [email protected]. Un cop estigui donat d’alta, podrà accedir a la recàrrega des de l’app d’Endesa X JuicePass, disponible en iOs i Android de manera gratuïta, o bé amb la targeta contactless d’ús exclusiu. El correcte funcionament de l’app de la xarxa de Saba i de Bamsa és possible gràcies al desplegament en els seus aparcaments de cobertura mòbil en els últims anys.

Accés a tota la xarxa de JuicePass

A més d’un punt de recàrrega exclusiu, l’usuari de ParkElectric gaudirà també de tots els avantatges addicionals de l’aplicació de recàrrega d’Endesa X: podrà monitorar la seva recàrrega en temps real, visualitzar els seus consums i els kWh utilitzats del seu paquet mensual i, per descomptat, podrà accedir a la resta de la xarxa de recàrrega d’accés públic que Endesa X està desplegant a tot l’Estat per a quan necessiti carregar fora de la seva plaça. L’interessat podrà veure, a l’aplicació, tots els carregadors disponibles en un mapa; buscar la millor ruta per a arribar al punt de recàrrega triat, reservar-lo, iniciar i detenir la recàrrega o, fins i tot, pagar la recàrrega amb la targeta bancària, sense necessitat de registrar-se a l’aplicació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els treballadors pobres augmenten a Espanya

Notícia següent

Denuncien una agressió homòfoba al barri del Carmel

Notícies relacionades