L’institut Escola Municipal del Treball de Granollers rep el Premi #FPCAT

Aquesta és la segona edició d'uns premis que volen reconèixer, valorar i fomentar les bones pràctiques en el camp de la Formació Professional

Aquest dimarts 18 de maig s’ha fet en un acte públic l’entrega dels Premis #FPCAT 2020 a l’Escola del Treball de Barcelona que s’ha pogut seguir també en línia. Aquesta és la segona edició d’uns guardons que volen reconèixer, valorar i fomentar les bones pràctiques a les trajectòries individuals, als centres formatius, així com a les empreses i altres entitats promogudes en el camp de la Formació Professional.

Els premis, que convoca el Consell Català de la Formació Professional, han reconegut l’Institut Escola Municipal del Treball de Granollers en la categoria de bones pràctiques als centres formatius, de reconeixement d’experiències notables dutes a terme per centres que imparteixen formació professional inicial o ocupacional. Així, els guardons han valorat el projecte municipal engegat fa 100 anys a Granollers i que ja és tot un referent de la formació professional a Catalunya. El jurat dels guardons ha destacat les sinergies que el centre busca amb el territori, un fet que ha permès que tingui una oferta adaptada a les necessitats productives. A més, s’ha reconegut que l’escola hagi introduït, a més de la formació professional inicial, la formació per a l’ocupació, certificats de professionalitat, formació continuada, convenis formatius amb gremis, entitats empresarials, etc. També s’ha destacat el desenvolupament de formació professional dual que té implantat el centre, sent un dels centres amb més alumnes en aquesta modalitat, així com altres aspectes com la mobilitat internacional a través de les beques Erasmus els projectes d’innovació i qualitat.

El premi té caràcter honorífic i consisteix en un diploma i un guardó acreditatiu. En aquesta mateixa categoria també s’ha reconegut l’Institut Esteve Terrades i Illa, l’Institut Llobregat i l’Escola de Flequers Andreu Llargués del Gremi de Flequers de la província de Barcelona. També s’ha guardonat, en la categoria de bones pràctiques a les trajectòries individuals per al reconeixement de les actuacions dutes a terme per persones físiques en l’exercici de les seves professions a Rosa Bayot i Escardívol, Miquel Inglés Pedrero, Francisco Miranda i Casanovas, Rosa Solans Esparrica i s’ha fet una menció especial a la Sra. Carme Brito Ruiz. I en la categoria de bones pràctiques a les empreses i altres entitats s’ha premiat l’Escola de l’aigua, la Fundació BCN Formació Professional, Indústries Teixidó, SA i La Farga Yourcoppersolutions, SA.