L’Hotel Rey Juan Carlos I a la venda per un euro

L'hotel emblemàtic de la Diagonal arrossega deutes milionaris i un litigi entre un príncep saudita i un expresident del Barça

Hotel Rey juan Carlos I. Foto: Zarateman

Un dels hotels més emblemàtics de Barcelona, el Fairmont Rey Juan Carlos I està a la venda per un euro. L’oferta, però, té trampa. Qui vulgui fer-se amb aquest immoble situat a la Diagonal, proper al Reial Club de Polo de Barcelona, haurà d’assumir el deute que el negoci té i que oscil·la, segons ha destapa el diari El Confidencial, entre els 70 i els 100 milions d’euros.

Segons un inversor al qual ha entrevistat el diari, el concurs de creditors estaria preparat per finals d’aquest any.

No només hi ha el problema del deute acumulat. El terreny sobre el qual està edificat l’immoble és propietat de l’Ajuntament de Barcelona qui va entregar-lo en forma de concessió. Així mateix, existeixen problemes legals entre els diferents propietaris de l’hotel. Barcelona Project’s SA, empresa d’inversió del príncep saudita Turik Bin Nassen i propietària del negoci, es troba en litigis amb Joan Gaspar, expresident del Futbol Club Barcelona i empresari propietari d’hotels HUSA, per la seva gestió de l’hotel Rey Juan Carlos I abans de vendre’l. En total el saudita demana més de 16 milions d’euros a Gaspar.