L’Hospitalet viu el Nadal

Tornen els quatre grans espais temàtics que es van crear l’any passat, amb gran èxit: el Circ d’Hivern, el Campament Reial, la Fàbrica de Joguines i el Jardí Secret i la Fàbrica de Caramels

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Les activitats tradicionals de Nadal a L’Hospitalet tornen amb forces renovades, després de la situació provocada per la pandèmia, amb el retorn de la Cavalcada com el més destacat de tota la programació, que es farà seguint totes les mesures decretades pel PROCICAT. Entitats i Ajuntament han organitzat més de 150 activitats repartides per tots els barris que es faran fins a Reis.

El lema de la campanya nadalenca d’enguany és “El nostre Nadal té fusta” i vol posar en relleu el tarannà i la resiliència de la gent de L’Hospitalet davant la Covid-19. A més, es vol dedicar aquestes festes als col·lectius que més han patit aquesta pandèmia: la gent gran, els infants i els adolescents.

L’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats descentralitzat, amb actes a tots els districtes per evitar desplaçaments i aglomeracions, de la mà de col·lectius d’artistes i companyies de teatre i dansa i entitats com ara Bipol·art,

Transit Projectes, La Industrial Teatrera, companyia La Tal, Somnis, Ole tu salsa, Tro, Gimnàstica Gornal, Street Dance Area, 4 Hores Dansa i Plàudite Teatre; el FE L’Hospitalet Atlètic, i l’Escola de Música-Centre de les Arts (EMMCA).

 

Espais temàtics 

 

Circ d’Hivern, a l’espai situat al carrer de la Feixa Llarga amb la travessia Industrial. 

Del 18 de desembre al 9 de gener, artistes de llarga trajectòria i artistes novells presentaran un espectacle que combina diferents disciplines de circ. Es faran dues funcions diàries, a les 12 i a les 18 hores. Només hi haurà una funció, però, els dies 20, 21, 22, 25 i 26 de desembre i l’1 de gener, a les 18 hores, i  el 24 i el 31 de desembre i el 5 de gener, només a les 12 hores.

 

Campament Reial, al parc de les Planes. 

Del 27 al 30 de desembre i de l’1 al 4 de gener, de 17 a 21 hores, els patges tindran a punt les carpes que identifiquen les procedències dels seus inquilins. La carpa del Rei Melcior prové de les faldes de l’Himàlaia, la de Gaspar, de les terres àrides de l’Orient, i la de Baltasar de l’Àfrica. Un carilló gegant de Nadal permetrà l’entrada dels visitants. Un cop a dins no hi faltaran l’estel de Nadal, els carters amb les bústies, els recollidors de xumets, la carbonera, la carrossa dels regals, els llits d’anar a dormir, la xemeneia que treu fum amb el forn del carbó…

Fàbrica de Joguines, a Can Trinxet. 

Del 27 al 30 de desembre i de l’1 al 4 de gener, de 17 a 21 hores. Els treballadors reials fabriquen els regals que els Reis repartiran per la ciutat el 5 de gener. Un mapping a la façana de Can Trinxet rebrà els visitants i els treballadors reials els convidaran a entrar i lliurar la carta a l’oficina de correus. Visitaran l’empaquetadora on es processen les cartes i d’on surten les caixes llestes per posar el nom dels destinataris. Una projecció difondrà un missatge dels Reis confirmant que estan rebent totes les cartes i que aviat tindran notícies seves.

Al final del recorregut, al voltant del magatzem, s’instal·larà un quiosc on un mestre fanaler i dos ajudants explicaran com fer un fanalet i com decorar-lo.

El Jardí Secret i la Fàbrica de Caramels, al parc de la Marquesa i Torre Barrina

Del 27 al 30 de desembre i de l’1 al 4 de gener, de 17 a 21 hores, els visitants podran fer un recorregut per un espectacle de 35 minuts.

Els visitants seran rebuts pels fotògrafs oficials de Ses Majestats, que, com si es tractés d’un photocall ambulant, deixaran constància gràfica de tot el que passa. Després, entraran al Bosc dels Desitjos, on els Reis fabriquen els caramels més energètics i màgics del món, i cultivaran els seus propis desitjos, que penjaran al jardí secret i veuran com són l’ingredient secret dels caramels reials.