L’Hospitalet suspèn el cobrament de la taxa de vetlladors fins al 2021

Amb l’objectiu de pal·liar els efectes adversos que el sector de la restauració està patint a conseqüència de la Covid

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha decidit suspendre el cobrament de la taxa de vetlladors fins al proper 30 de juny de 2021. Així s’ha comunicat per carta als restauradors de la ciutat que només hauran d’abonar la quota corresponent a l’ús efectiu que han fet dels vetlladors durant aquest any; és a dir, de l’1 de gener al 13 de març de 2020. Aquesta mesura s’ha pres amb la finalitat de pal·liar els efectes negatius que el sector de la restauració està patint a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid. 
 

Després de successius ajornaments en les dates de cobrament del padró 2020 de la taxa de vetlladors, el passat mes de setembre l’Ajuntament va adaptar les quotes tributàries a l’ús real que s’havia permès de les terrasses. Ús que, per les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19, havia estat limitat al llarg dels darrers mesos per normativa diversa en matèria sanitària. A conseqüència d’aquesta adaptació, va resultar una reducció del 48,42 % pel padró anual i del 57,74 % pel de temporada. No obstant això, aquests càlculs es van fer amb la informació disponible el mes de setembre i sota la premissa que aquestes restriccions d’ús es mantindrien com a mínim en el 50 % fins a final d’any. 
 

La crisi sanitària que estem patint des de fa mesos i l’increment dels casos de contagi per la Covid-19 en els darrers dies han portat a la Generalitat de Catalunya a imposar noves restriccions, amb la finalitat d’aplanar la corba de creixement de la pandèmia, motiu pel qual s’ha decidit suspendre  el cobrament de la taxa fins l’any proper.