L’Hospitalet se suma un any més a les accions de L’Hora del Planeta, que promou l’entitat ecologista WWF (Fons Mundial per a la Natura) i es fan arreu del món, amb l’apagada dels llums de diferents edificis municipals i espais públics dissabte, 22 de març, de 20.30 a 21.30 hores. Amb aquesta iniciativa es vol conscienciar sobre la necessitat de defensar la natura com a sistema de suport vital del planeta i fomentar les accions contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.
Així, durant una hora, s’apagaran els llums de la façana de l’Ajuntament, el projector que il·lumina la façana del Museu de L’Hospitalet, el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, els fanals d’estil vuitcentista de la plaça de l’Ajuntament i el monument Vol de coloms, de l’artista Ferran Soriano, a la rotonda del carrer de Santa Eulàlia amb l’avinguda d’Amadeu Torner.
Les diferents fonts il·luminades de la ciutat ubicades a les places de Provençana, del Mestre Clavé i de la Cultura —així com la font dels jardins de Ca n’Arús—, que se sumen habitualment a aquesta iniciativa, ja estan apagades d’ençà que les fonts ornamentals són fora d’ús a causa de la situació de sequera.
L’Hospitalet aposta pel led i redueix 840 tones de CO2 a l’any
Actualment, L’Hospitalet té el 70% dels punts de llum de la ciutat amb tecnologia led i l’Ajuntament treballa en un projecte per substituir pròximament 5.980 lluminàries més amb tecnologia led, això permetria assolir el 89% dels punts de llum amb led. D’altra banda, tot l’enllumenat de Nadal també és amb llums led.
Amb la inversió en tecnologia led, L’Hospitalet no només ha assolit una millor il·luminació de l’espai públic, sinó també un estalvi energètic anual d’1.750.000 quilowatts hora (kWh), equivalent a reduir 840 tones d’emissions de diòxid de carboni (CO2).