L’Hospitalet renovarà la flota de busos metropolitans amb 12 vehicles híbrids

També s’han incorporat recentment 3 vehicles midibus híbrids a la flota del servei Horta-Gràcia de Barcelona ciutat

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, han presentat 12 nous autobusos metropolitans híbrids que s’han incorporat immediatament a la flota del Bus Metropolità de l’AMB per substituir el més antics i contaminants i seguir impulsant una flota neta i sostenible.

Aquestes 12 nous vehicles consumeixen un 20% menys que els vehicles pels quals se substituiran (dièsels Euro 3), i suposen una reducció del 94% de NOX  i reducció del 99% de PM 2,5. A banda, el sistema Start-Stop que inclouen, també suposa una reducció de l’impacte en emissions i soroll, tan per als usuaris que estan esperant a la parada, com el veïns de les zones per on circulen els autobusos.

Aquesta incorporació de 12 nous autobusos, amb un cost de 3,6 milions d’euros, formen part del pla de renovació de la flota de Bus Metropolità, que afecta a un total de 125 vehicles i suposa un cos de 53,45 milions d’euros. D’aquest 125 vehicles, ja estan licitats i en procés de fabricació uns altres 66 autobusos i està previst que arribin progressivament entre finals d’aquest any 2020 i el primer trimestre del 2021.

Amb aquesta incorporació, el servei de L’Hospitalet de Llobregat, el Prat i altres municipis augmenta la seva flota de baixes emissions fins a més de la meitat, amb un 56% d’autobusos híbrids, garantint també una clara reducció del soroll a la via pública. 

 

Aquesta renovació s’emmarca en l’estratègia metropolitana de millor de la qualitat de l’aire, que contempla la renovació de la flota de transport públic de superfície amb la incorporació d’aquesta tipologia de vehicles.