Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

L’Hospitalet promou els Petits talents científics

Avatar photo

Per tercer any consecutiu, es desenvolupa a la ciutat aquest programa de formació del professorat per fomentar l’interès per les ciències entre l’alumnat d’infantil i primària

La Regidoria d’Educació, Innovació i Cultura posa avui en marxa la tercera edició del programa Petits talents científics, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), que té com a objectiu fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències entre l’alumnat d’educació infantil i primària. Aquest any, el programa es fa sota el títol “Investiguem les relacions entre els éssers vius”. Petits talents científics s’insereix en l’aposta que la ciutat fa per la divulgació científica a través del Pla estratègic de comunicació científica de L’Hospitalet.

La iniciativa proporciona als centres educatius recursos i orientacions pedagògics que ajuden els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l’aula. Aquests recursos permeten la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l’alumnat.

 

El programa té especial cura dels aspectes metodològics i didàctics per tal que els continguts científics quedin ben inserits dins un esquema pedagògic coherent amb els continguts curriculars de primària. Consta de 20 hores de formació reconegudes pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i es fa en col·laboració amb els Serveis Educatius de L’Hospitalet, a través del Centre de Recursos Pedagògics (CRP).

Finalitzada la formació, els mestres han de traslladar els coneixements adquirits a l’aula. Posteriorment, s’organitza una trobada, el Fòrum d’experiències, en el qual els centres educatius que hi han participat exposaran els seus treballs d’investigació en l’aula.

En aquesta tercera edició es comptarà amb la participació de nou centres de la ciutat: la Marina, Ernest Lluch, Pau Vila, Pere Lliscart, Puig i Gairalt, Maria Miret, Paco Candel, Bernat Metge i Sant Gervasi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty − 1 =

Notícia anterior

Entrades gratuïtes per al centenari del Teatre L’Amistat de Mollerussa

Notícia següent

La 1a edició del concurs ‘Ri[t]mes’ tindrà poemes de Maria Mercè Marçal

Notícies relacionades