L’Hospitalet plantarà més de 900 arbres

S’incrementarà la cobertura arbòria, es renovaran les espècies i es faran plantacions en noves ubicacions

Aquesta setmana comencen els treballs del nou període de renovació i ampliació de l’arbrat viari i dels espais verds de la ciutat, que preveu la plantació de més de 900 exemplars a tots els barris de L’Hospitalet durant els propers cinc mesos.

 

L’objectiu de l’actuació és incrementar la cobertura arbòria de carrers, parcs i jardins; renovar exemplars per espècies que s’adapten millor a l’espai urbà, i ampliar les ubicacions de la ciutat que compten amb arbrat. Dels més de 900 arbres que es plantaran, prop de 400 seran en carrers i places, i més de 500 en parcs i jardins.

 

Per dur a terme aquestes actuacions s’han format dos equips de treball, que es repartiran les tasques de plantació del nou arbrat a les zones nord i sud de L’Hospitalet. Inicialment, els exemplars provindran del viver municipal, que compta actualment amb un nombre important d’unitats, i posteriorment arribaran les noves comandes que serviran per completar els treballs de renovació i ampliació de l’arbrat de la ciutat.

En l’actuació als carrers es prioritzarà la plantació en escocells buits o amb arbres que s’hagin assecat, i els exemplars que no hagin tingut un desenvolupament adequat seran substituïts per altres espècies amb més capçada. També es potenciarà l’increment d’arbres als parcs i jardins, com a espais preferents d’estada i gaudi de la ciutadania, i es plantaran unitats en nous emplaçaments.

Amb aquestes actuacions s’avança en la implantació del Pla director del verd urbà de L’Hospitalet, l’objectiu del qual és fer la transició dels espais verds i l’arbrat de la ciutat cap a un nou verd urbà biodivers, saludable, sostenible, resilient i adaptat a l’ecosistema urbà, que disposi de les millors condicions per al seu desenvolupament i amb capacitat d’adaptació al canvi climàtic.