L’Hospitalet obre una línia d’ajuts a autònoms de fins a 4 milions d’euros

Es tracta d’una iniciativa de reactivació econòmica en el marc del Pacte de ciutat de L’Hospitalet

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de L’Hospitalet obre avui el termini per accedir al programa d’ajuts per a les persones treballadores autònomes, per tal de mitigar l’impacte econòmic provocat per les mesures de contenció de la Covid-19, tal com recull el Pacte de ciutat en l’eix 37 de reactivació econòmica. Aquesta partida està dotada de fins a quatre milions d’euros i els ajuts seran de 1.000 euros per sol·licitud.

La finalitat del programa, que porta per nom “L’H reactiva autònoms”, és donar suport a l’activitat econòmica de la ciutat, fomentar-la i impulsar-la, per tal d’evitar el tancament definitiu de negocis i la consegüent pèrdua de llocs de treball.

Les bases particulars reguladores del procediment de concessió de les subvencions s’han publicat dimecres, 14 d’abril, al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Les sol·licituds es presenten en règim de concurrència no competitiva; és a dir, les peticions no estan sotmeses a valoració, sinó que les subvencions s’atorguen si compleixen els requisits establerts.

Els requisits que han de complir les persones treballadores autònomes que vulguin accedir a aquests ajuts són: tenir el domicili fiscal a la ciutat de L’Hospitalet i estar donada d’alta al RETA en ambdós casos amb anterioritat al 17 de març de 2021, data de publicació de l’aprovació definitiva de les bases particulars al BOPB. Cal també complir almenys algun dels següents requisits:

  • Tenir reconeguda la prestació econòmica extraordinària per cessament de l’activitat de suport al col·lectiu de persones autònomes afectades greument en la seva activitat i ingressos per la situació d’emergència sanitària derivada de la Covid-19, segons la normativa que es detalla a les bases.
  • Acreditar una disminució dels ingressos de més del 50 %, en termes interanuals, entre el tercer i quart trimestre de 2019 i el tercer i quart trimestre de 2020.

El termini per presentar les sol·licituds és de 20 dies hàbils des de la publicació de l’extracte de la convocatòria al BOPB, és a dir, del 15 d’abril al 12 de maig.

El Pacte de ciutat ha estat el resultat d’un gran consens institucional i ciutadà per reactivar socialment i econòmicament la ciutat. L’acord recull el compromís de pal·liar els efectes que ha tingut la Covid-19 sobre la ciutadania i el teixit productiu i reduir les desigualtats que aquesta crisi sanitària ha creat. Les propostes d’actuació s’han agrupat en quatre entorns estratègics (entorn urbà, social, econòmic i institucional) que s’alineen amb els objectius de desenvolupament sostenible i l’objectiu de L’Hospitalet “barreres 0 al 2030”.