L’Hospitalet obre dilluns Dilluns s’obre el termini de preinscripció per als centres d’adults

La preinscripció s’ha de fer telemàticament entre el 21 i el 29 de juny

Dilluns, 21 de juny, s’obre el termini per a la preinscripció als centres de formació d’adults que es clourà el 29 de juny. Igual que en la resta de processos de preinscripció per al curs 2021-2022, les persones interessades hauran de fer aquest tràmit a través del web del Departament d’Educació. 

Amb l’objectiu de donar a conèixer la seva oferta, els centres d’adults de la ciutat han preparat uns vídeos que es poden consultar a través del web d’Educació de l’Ajuntament. 

La ciutat compta amb sis centres formatius d’adults: Sant Ramon, Can Serra, Sanfeliu, Catalònia, Sant Josep i Bellvitge-Gornal. L’objectiu d’aquests centres és oferir activitats d’aprenentatge que permetin a les persones adultes desenvolupar les seves capacitats, enriquir coneixements i millorar les seves competències tècniques i professionals. Durant el curs 2020-2021 han realitzat estudis en els centres d’adults de la ciutat més de 2.000 persones. 

Els centres d’adults imparteixen cursos per realitzar l’educació secundària, per accedir als cicles formatius de grau mitjà (CAM) i per preparar les proves d’accés a la universitat (per a persones majors de 25 anys i de 45 anys). La seva oferta inclou també ensenyament de llengües (català, castellà, anglès i francès); informàtica, i formació instrumental (aprendre a llegir, escriure i fer càlculs). 

L’oferta amb més demanda és la dels cursos d’anglès i d’informàtica, en diferents nivells, seguit de la formació per accedir als cicles formatius de grau mitjà. En els darrers anys, l’edat de l’alumnat dels centres d’adults s’ha anat reduint i actualment el grup més important és el de joves que per diferents raons no disposen de formació acreditada o que volen ampliar les seves competències.