L’Hospitalet mostra art jove amb perspectiva de gènere

La mostra ofereix un espai de difusió i promoció de l’art amb perspectiva de gènere i facilita l’accés del jovent al món de l’art

“Art en femení” manté la seva cita anual per mostrar obres de joves artistes, col·lectius d’artistes i alumnat dels instituts de la ciutat enfocades des de la perspectiva de gènere, amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

La Regidoria de Joventut organitza l’exposició amb l’objectiu d’oferir un espai de difusió i promoció de l’art amb perspectiva de gènere i de facilitar l’accés de les persones joves al món de l’art i el disseny a través d’obres que visibilitzen la violència estructural que pateixen les dones o trenquen tòpics i estereotips, entre d’altres.

Un mes abans es convoca el jovent de la ciutat per tal que presenti les seves propostes artístiques. A la mostra es podran veure 34 obres realitzades per 30 dones joves artistes de la ciutat i 30 obres aportades per l’alumnat d’ESO i batxillerat de 10 instituts.

“Art en femení”, que arriba aquest any a la 21a edició, compta amb la col·laboració de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet i de l’Associació Feminista les Bruixes, que en fa el comissionat i la coordinació, juntament amb l’artista local Aitana Giráldez.

La mostra s’inaugurarà avui, 9 de març, a les 18 hores a l’Auditori Barradas (rambla de Just Oliveras, 56), amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín, i de la regidora de Joventut i Igualtat, Laura Garcia. Durant l’acte d’inauguració es farà lectura d’un manifest redactat amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Seguint les indicacions sanitàries, com a conseqüència de la Covid-19, l’acte inaugural es farà amb aforament limitat.

L’exposició “Art en femení” es podrà visitar, fins al 26 de març, els dilluns, dimarts i dimecres, de 10 a 14 hores, i els dijous i divendres, de 16 a 21 hores, respectant les mesures vigents del moment i les indicacions de l’Auditori Barradas.