L’Hospitalet de Llobregat suspèn les activitats culturals i limita l’aforament als bars

El Govern ha suspès aquest dimecres les activitats culturals, recreatives, esportives i d’oci nocturn i també ha limitat l’aforament a l’interior de bars i restaurants al 50% als barris de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) on s’han detectat més casos de coronavirus– la Torrassa, la Florida i Collblanc–.

Així es desprèn de la resolució de la Conselleria de Salut que s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) poc abans de les 14.00 hores i que ha avalat el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

El Govern ha recomanat als veïns que s’estiguin a casa i només surtin per causes necessàries, i també evitar les reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit públic com privat.

Així, la recomanació passa per estar-se a casa i sortir per treballar; anar a centres de salut; cuidar nens i persones grans, discapacitats i dependents; per comprar productes bàsics; anar a entitats financeres, accions judicials o notarials, exàmens i mudances; fer esport amb el nucli de convivència habitual; anar a l’hort familiar d’autoconsum; i per causes de força major.

Les biblioteques i museus continuaran oberts seguint el pla sectorial del Pla d’actuació del Procicat, com també els casals i colònies d’estiu, que hauran de complir amb els criteris generals.

A les terrasses de bars i restaurants s’obliga a garantir la distància de seguretat entre taules de dos metres i a prioritzar, “en la mesura del possible”, els serveis que evitin el contacte físic com el repartiment a domicili.

Els centres de treball públics i privats han d’adoptar mesures higièniques, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics, certificar l’ús de la mascareta i potenciar el teletreball.

“L’incompliment de les mesures que recull aquesta resolució, a part de les recomanacions, seran objecte de règim sancionador d’acord amb la legislació sectorial aplicable”, també recull el DOGC.