fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

L’Hospitalet de Llobregat reprèn les inversions després de la pandèmia

Avatar photo

Es prioritzen les inversions de millora d’equipaments docents i esportius i d’eficiència energètica

El Ple municipal corresponent al mes de juny ha aprovat diferents modificacions de crèdit del pressupost municipal per valor de més d’1,26 milions d’euros, que permetran, entre d’altres, finançar el reforç i la millora de l’enllumenat públic de diferents espais de la ciutat; la millora de l’eficiència energètica de l’edifici municipal del carrer de Josep Prats; el projecte de recuperació del Castell de Bellvís, inclòs dins el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L’H (PEPPA), o millores d’equipaments esportius, com ara la instal·lació de la tanca perimetral de la pista Cruyff Court Jordi Alba. 

D’aquest import, 445.000 euros es destinen a obres de millora de diferents equipaments docents de la ciutat, entre els quals hi ha el projecte de millora de les cobertes de l’Escola Patufet Sant Jordi, el projecte de revestiment i millora de la façana de l’Escola Prat de la Manta i la renovació de la climatització de l’escola bressol La Casa de la Muntanya. 

El Ple també ha aprovat el finançament per a la realització de les activitats culturals del Let’s Festival, que porta a L’Hospitalet algunes de les millors formacions de la música independent del moment, i de l’activitat Tapes del món, que transforma per uns dies el Districte Cultural L’H en un espai gastronòmic i cultural.  

La sessió ordinària ha començat amb la lectura de la declaració institucional en suport del Manifest del Dia de l’Orgull LGTBI+, que se celebra el 28 de juny, i que han elaborat les entitats L’Horgull, ALISE i Les Bruixes. El manifest, entre d’altres aspectes, condemna enèrgicament qualsevol forma de violència contra la diversitat sexual, cultural, funcional i de gènere, i es compromet a combatre-les.  

Mocions aprovades 

En l’apartat de mocions, el Ple ha aprovat, a proposta del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i L’Hospitalet En Comú Podem-En Comú Guanyem (LHECP-ECG), el text de suport a l’aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer que el Govern dels EUA manté contra Cuba. El text es manifesta a favor d’unes relacions basades en el respecte a la legalitat internacional, la pau, la sobirania nacional, la llibertat i la cooperació entre ambdós estats. La moció ha tingut el vot favorable de Ciutadans (Cs) i l’abstenció del Partit Popular (PP). 

A iniciativa d’ERC i amb l’adhesió del PSC i LHECP-ECG, s’han aprovat per unanimitat dues mocions: la primera, en commemoració del Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI+, per refermar el compromís de l’Ajuntament amb el respecte, la defensa i la normalització social de la diversitat sexual, afectiva, d’expressió i d’identitat de gènere; per expressar el reconeixement del dret que tenen totes les persones de viure en igualtat de drets i en la diversitat sexual i d’identitat sexual i de gènere, i per condemnar les agressions i els discursos d’odi contra les persones LGTBI. I la segona, de denúncia per la mort del treballador Xavier Cayuela, veí de L’Hospitalet, de suport a la família i en defensa de la seguretat laboral.  

Ha tingut el suport de totes les forces polítiques la iniciativa d’ERC i LHECP-ECG per promoure un procés participatiu i una taula de treball on participin grups polítics, entitats veïnals, ecologistes, ciutadanes i agents socials i econòmics amb l’objectiu de consensuar un nou PDU Granvia amb criteris ambientals, socials i de sostenibilitat. 

A iniciativa també d’ERC i LHECP-ECG s’han aprovat dos textos més: el primer, en suport a la iniciativa per una llei que garanteixi el dret a l’habitatge, amb el vot a favor del PSC, parcial de Cs i en contra del PP, i el segon, en contra del tancament d’oficines bancàries, amb el vot a favor del PSC i PP i l’abstenció de Cs.  

Tots els grups municipals han votat a favor de la proposta del PSC per a l’accés universal a les vacunes contra la Covid-19. El text insta els governs a cooperar i a eliminar possibles obstacles que impedeixin que les vacunes es desenvolupin i es fabriquin en quantitat suficient, així com assegurar que els drets de propietat intel·lectual no impedeixen garantir el dret a la salut. 

A iniciativa de Ciutadans (Cs), ha tingut el suport de tot el Ple el text per orientar el Pla local d’habitatge de L’Hospitalet a la promoció d’habitatge de lloguer social i assequible.  

A proposta de LHECP-ECG s’ha aprovat parcialment una moció que sol·licita mesures concretes per establir un sistema tarifari elèctric socialment i econòmicament just. 

En la sessió plenària també s’ha aprovat, a petició del PP, la moció de suport a les persones afectades per la Covid-19 persistent. 

Finalment, el Ple també s’ha donat per assabentat de la renúncia al càrrec de regidor de Sergio Moreno Ruiz, de L’Hospitalet En Comú Podem-En Comú Guanyem (LHECP-ECG), i de la seva substitució per Laura Alzamora Merino, que és qui segueix en l’orde de la llista presentada per la formació política a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Òscar Playà, nou director de la Xarxa de Metro de TMB

Notícia següent

Prime Steel, empresa ubicada al Port de Tarragona, inverteix en maquinària làser d’alta precisió

Notícies relacionades