L’Hospitalet amplia i millora l’àrea de gossos del parc de la Torrassa

L’actuació, que respon a la demanda de les persones usuàries, amplia l’àrea fins a 1.700 m2

L’Ajuntament ha iniciat els treballs per ampliar i millorar l’àrea de gossos del parc de la Torrassa, una actuació que respon a la demanda de les persones usuàries d’aquest espai. 

L’actual àrea de gossos, de 108 m2, passarà a tenir-ne 1.700 m2, en uns terrenys situats entre la zona del parc i el camp de futbol que fins ara no tenien cap ús i s’utilitzaven només per a accés de vianants. Per possibilitar un espai ampli s’hi han fet moviments de terres, tot i que inclou una zona de talús atesa la configuració del terreny. 

L’àrea de gossos tindrà tres accessos: per l’avinguda del Torrent Gornal/carrer del Montseny, pel carrer de Llançà baixant el primer tram d’escales i també per una entrada a prop del camp de futbol. 

L’espai disposarà de papereres específiques per als residus dels gossos, bancs, cartells informatius, arbres per poder-hi tenir ombra, fonts i reg amb aigua freàtica per a l’arbrat, l’arbustiva i la neteja de l’àrea. A més, s’hi plantarà arbustiva prop del tancament i enfiladissa a la base i a la part superior del talús per tal de cobrir-lo i vegetar-lo. 

Entre els treballs que s’han de realitzar, també es preveu la millora de l’accés pel carrer de Llançà per a les persones que no hagin d’anar a l’àrea de gossos, però vulguin fer el recorregut fins al camí central del parc, amb l’arranjament de pendents i el desbrossament de la zona. 

L’Ajuntament continua treballant en el projecte per finalitzar la segona fase del parc i millorar-ne l’accessibilitat, que es vol acordar amb el veïnat i les entitats del barri durant aquest mandat. El parc de la Torrassa, ubicat a la zona sud del barri a tocar de les vies fèrries, té una extensió de 32.500 m2