Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

L’Hospitalet acull una exposició sobre el paper de la música en Andy Warhol

Avatar photo

La mostra, que es podrà visitar fins el 18 de juny a l'antiga fàbrica Can Trinxet, reuneix més de 200 treballs de l'artista, entre ells una seixantena de portades de discs

Coincidint amb els 30 anys de la mort d’Andy Warhol (Pittsburgh, 1928-Nova York, 1987), l’antiga fàbrica Can Trinxet de l’Hospitalet de Llobregat acollirà fins el pròxim 18 de juny l’exposició ‘Silver Songs. La música d’Andy Warhol’, que a través de 200 obres en diferents formats del pare de l’art pop ofereix una nova lectura de l’obra d’aquest polifacètic artista i intenta demostrar que la música va ser un dels substrats emocionals, iconogràfics i conceptuals sobre els quals es va construir la producció artística. L’eix vertebrador de la mostra són una seixantena de portades de discs realitzades per Warhol entre 1949 i 1987 que permeten recórrer al mateix temps la història de la música popular de la segona meitat del segle XX i els moments més significatius de la carrera de l’artista.
L’exposició, que s’ha inaugurat aquest divendres coincidint amb la Trobada Internacional de Districtes Culturals que acull l’Hospitalet entre avui i demà, integrarà la secció principal del festival LOOP 2017, dedicat a la revisió dels pioners del videoart.

‘Silver Songs. La música d’Andy Warhol’ reuneix més de 200 treballs realitzats en diferents suports com ara fotografies, litografies, pòsters, revistes, llibres, pel·lícules, videoclips musicals, screen test, programes de televisió i material publicitari.

L’eix central de la mostra però, el composa la producció artística menys coneguda i fins fa poc considerada marginal de Warhol: les portades de discs que va realitzar per diferents artistes entre el 1949 i el 1987 i que suposen la seva aportació a la història del disseny gràfic musical.

En el seu conjunt, aquests treballs permeten comprendre la manera com la música, el disseny i la producció plàstica i cinematogràfica es van retroalimentant en els moments més significatius de la carrera de Warhol.

Andy Warhol i The Factory

L’exposició també analitza el procés de producció musical i artístic de Warhol a The Factory, el mític taller on materialitzava les seves pel·lícules i la seva obra plàstica i es van idear ambiciosos espectacles musicals multimèdia com Andy Warhol, Up-Tight o Exploding Plastic Inevitable i per on no era estrany trobar-se músics de la categoria de Bob Dylan, David Bowie, Mick Jagger, Brian Jones, The Velvet Underground, The Fugs o —ja en els setanta i vuitanta— Debbie Harry, The Ramones i The Cars, entre d’altres. Tot aprofitant el marc industrial de la fàbrica Can Trinxet, la mostra intentarà recrear museogràficament no només l’espai singular de The Factory (l’alumini, els sofàs vermells), sinó també els processos de creació híbrids entre música, cine, serigrafia i art.

Activitats paral·leles d’art i territori: The Factory Alive!

Durant els dies d’obertura de l’exposició “Silver Songs. La música d’Andy Warhol”, l’antiga fàbrica tèxtil de Can Trinxet es transformarà temporalment en The Factory: l’estudi-taller de Warhol, epicentre de la cultura underground novaiorquesa durant els anys seixanta. A Can Trinxet, músics, artistes, estudiants, ciutadans, associacions de L’Hospitalet, seran convidats a participar en un projecte d’art relacional a partir de conceptes artístics presents en l’exposició.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Remuntada a l’Aeroport de Girona en el nombre de passatgers a l’abril

Notícia següent

Tortosa dóna el tret de sortida a la recollida d’aliments d’aquest cap setmana

Notícies relacionades