L’Hospitalet acompanyarà les empreses en la seva transformació tecnològica

Avatar photo

A L’Hospitalet el projecte se centrarà en les empreses i els treballadors de les empreses de l’àmbit de la salut, un dels eixos estratègics per a la transformació social i econòmica que aborda la ciutat

Es posa en marxa a L’Hospitalet el projecte Treball, Talent i Tecnologia, de la Diputació de Barcelona, centrat a ajudar les empreses de la ciutat a dur a terme l’adaptació a les noves tecnologies digitals i a les persones en situació d’atur o que vulguin millorar la seva ocupabilitat. Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà fins al desembre de 2022, s’inscriu en les actuacions previstes al Pacte de Ciutat, un acord de consens per impulsar la transformació econòmica i social de L’Hospitalet després de la pandèmia. 

L’alcaldessa de L’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i Eva Menor, Diputada Presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, han presentat el projecte aquest matí a la seu de Gornal Activa. 

A L’Hospitalet, el projecte se centrarà en les empreses i els treballadors de les empreses de l’àmbit de la salut, un dels eixos estratègics per a la transformació social i econòmica que aborda la ciutat, amb una inversió de 398.000 euros.

L’objectiu del projecte Treball, Talent i Tecnologia és promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. D’aquesta manera s’impulsa la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari. 

Es podran incorporar al programa les empreses i associacions empresarials en el sector de la salut amb necessitat d’iniciar processos de digitalització o transformació tecnològica que afectin el seu personal; empreses en procés de digitalització, amb necessitat de treballadors capacitats per afrontar la transformació tecnològica; empreses ja digitalitzades amb necessitats de nous perfils professionals especialitzats, i persones que busquin feina i treballadors i treballadores en actiu que vulguin una millora laboral. 

El projecte s’estructura en quatre línies d’actuació: 

1. Anàlisi i diagnosi de la situació actual. Es detectaran les necessitats de les persones i empreses per definir les actuacions que cal realitzar. 

2. Establiment d’aliances estratègiques. Es farà partícip tot el teixit socioeconòmic en les accions que cal realitzar, i es traçarà una estratègia coordinada, unitària i cohesionada que permeti anticipar necessitats futures, amb el propòsit de fomentar la col·laboració publicoprivada i entre administracions.  

3. Desenvolupament competencial de les persones. Es desplegaran itineraris de millora de l’ocupabilitat actual i potencial, amb el propòsit de disminuir la bretxa tecnològica, millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral en llocs de treball de qualitat. 

4. Impuls de la capacitat productiva i transformació del teixit empresarial. S’acompanyarà les empreses a redefinir nous models de negoci que siguin sostenibles, inclusius, competitius i digitals, amb el propòsit d’impulsar la competitivitat del model productiu minimitzant l’impacte de la crisi ocasionada per la pandèmia i acompanyar les empreses en el procés de digitalització i transformació tecnològica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els veïns de les ‘Cases Barates’ de Blanes han celebrat el seu 60è aniversari

Notícia següent

La comissaria de la Policia Local de Valls es construirà a la zona de l’Antic Escorxador

Notícies relacionades