L’H Escoles Sostenibles celebra l’acte de cloenda del curs

Avatar photo

Més de 400 infants i joves participen en diversos tallers i activitats mediambientals als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

Un total de 425 alumnes de 15 centres educatius de la ciutat han participat aquest dijous, 1 de juny, en l’acte de cloenda del curs de la xarxa L’H Escoles Sostenibles, que ha tingut lloc durant el matí als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala. Aquest any, degut a l’estat d’excepcionalitat vigent a causa de la sequera, el lema de la foto de grup és “Cada gota compta”.

L’H Escoles Sostenibles és un projecte conjunt de l’Ajuntament i la comunitat educativa —inserit en la Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya— que convida els centres escolars a dur a terme en la seva activitat diària accions concretes que contribueixin a la sostenibilitat i la cura del medi natural, dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).  

En l’acte de cloenda del curs, l’alumnat de primària i secundària dels centres educatius participants comparteix projectes i realitza diversos tallers mediambientals, amb activitats que compten, entre d’altres, amb un circuit d’educació viària, pesca de residus, tallers de mecànica de bicicletes i de reciclatge, i diverses activitats relacionades amb els residus, l’energia, la mobilitat, el consum de proximitat i l’art vinculat al medi ambient. 

Els tallers són a càrrec de diverses entitats, institucions i empreses col·laboradores, com el TPK, El Casalet, els serveis educatius del Centre d’Art Tecla Sala, l’associació Gestió Natural, L’Henbici, la Guàrdia Urbana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

En destaquen els tallers liderats pels propis alumnes i que han estat dissenyats per a l’ocasió: “Cuinem amb el sol”, de l’Escola Patufet Sant Jordi, on a més de cuinar crispetes es mostra el potencial de l’energia solar; “Mou-te pels residus”, una activitat ideada per l’Institut Eduard Fontserè que integra en l’educació física i el moviment un aprenentatge lúdic sobre la separació dels residus en origen; l’Institut Apel·les Mestres proposa reconèixer plantes a partir d’una clau dicotòmica i, per als més petits, jugar a un Memory d’ocells; i l’alumnat del cicle de Guia en la Natura del Centre d’Estudis Joan XXIII és el dinamitzador de quatre tallers sobre sequera, ocells del jardí, microplàstics i espècies invasores.

L’acte de cloenda del curs també serveix perquè les escoles i instituts presentin la tasca desenvolupada al llarg de l’any i com a intercanvi d’experiències. Els treballs, arxius i documents seran publicats al blog de L’H Escoles Sostenibles (lhescolessostenibles.blogspot.com) i a les xarxes socials Instagram i Twitter. A més, i com a novetat, aquest any s’entrega un diploma de reconeixement als centres educatius que van participar en la Marató de l’Energia del passat mes de febrer.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La cursa d’orientació Trobada Canillo-Ordino arriba a la 10a edició

Notícia següent

Mataró comença la instal·lació de 20 nous parcs de salut i aparells de cal·listènia

Notícies relacionades