L’estafador de la classe alta ploma 300.000 euros a Barcelona

Es fa passar pel fill d'un multimilionari. Els Mossos l'han detingut dos cops, però el jutge l'ha deixat en llibertat.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Els Mossos d’Esquadra ha emès un comunicat que un home de 27 anys, amb antecedents per estafes similars a Madrid, ha estat arrestat dues vegades per membres d’aquest cos (el 16 de febrer i el 13 de març) i els dos cops el jutge ha declarat la seva llibertat.

El jove llogava amb falses transferències bancàries internacionals i documentació falsificada, xalets, pisos d’alt standing, àtics dúplex i suites en hotels de luxe de Barcelona. El detingut aconseguia convèncer les víctimes fent-se passar per un home de negocis d’alt poder adquisitiu i fill d’un multimilionari americà.

Als habitatges que llogava oferia festes per seduir els seus convidats i fer-los creure mentides que li permetien guanyar prestigi i esdevenir una persona amb influència i amb una vida envoltada de riquesa i grans plaers.

VIVINT A COS DE REI, SENSE PAGAR

La primera d’estafa de la qual van tenir notícia els Mossos va tenir lloc el passat dia de Sant Valentí, quan una dona va denunciar que com a condició per a la signatura del contracte de lloguer del seu immoble, amb una durada de divuit mesos, li va demanar dormir dues nits a casa per assegurar-se que el lloc realment li interessava.

L’home va viure a la casa un cap de setmana, durant el qual va celebrar festes i dinars amb tota mena de gent abans de desaparèixer, sense pagar la fiança ni els honoraris de la immobiliària.

Dos dies després d’aquesta denúncia, van conèixer una segona estafa, en aquest cas pel lloguer durant un mes d’un xalet ubicat a la part alta de la ciutat amb un cost de 16.500 euros. Per a aquest cas, l’estafador va explicar que era un home que vivia al Canadà i que havia viatjat a Barcelona per cobrar l’herència de la mare. Amb tot això, va aconseguir instal·lar-se diverses setmanes al xalet sense que els propietaris cobressin el lloguer pactat.

Estirant el fil, van trobar que el maig de l’any passat s’havia presentat també una denúncia per una estafa similar a Sitges (Garraf) pel lloguer tres dies d’un xalet contractat amb documentació falsa i una suposada transferència bancària internacional.

DUES DETENCIONS, DOS ALLIBERAMENTS

Els Mossos van aconseguir detenir el 16 de febrer passat l’estafador, que després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat. Un mes més tard, el 13 de març passat, van rebre una nova denúncia després que un home que s’havia posat en contacte amb una immobiliària aconseguís el lloguer per a un any d’un àtic dúplex a un cèntric hotel de luxe per 22.400 euros al mes.

Els Mossos van aconseguir enxampar l’estafador a l’àtic dúplex que encara no havia pagat, acompanyat d’una noia que va explicar que anteriorment havien estat vivint en un pis de luxe situat al passeig de Gràcia de Barcelona. No es descarta que l’home estigui al darrere d’altres estafes que s’han produït en circumstàncies similars.