L’Escola Illa guanya diversos premis del Talent Creatiu i Empresa

L'Escola Illa participava en tres projectes. Concretament en els encàrrecs professionals realitzats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Nacional de Catalunya i Caixafòrum Barcelona, essent l’escola guanyadora en tots tres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’escola Illa ha recollit alguns premis durant la vuitena Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny: Taller Creatiu i Empresa, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Cada any, durant aquesta jornada s’atorguen premis als diversos concursos d’aquest programa d’innovació, Talent Creatiu i Empresa, en el qual ha participat alumnat de totes les escoles d’art i disseny de Catalunya.

Aquest curs, l’Escola Illa participava en tres projectes. Concretament en els encàrrecs professionals realitzats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Nacional de Catalunya i Caixafòrum Barcelona, essent l’escola guanyadora en tots tres.

Un dels reconeixements i mencions per l’Illa han estat per la marca del bicentenari del compositor Josep Anselm Clavé (projecte encarregat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya), realitzada per alumnat de 2n curs de Gràfica Publicitària. El projecte guanyador ha estat el de la Bruna Rusiñol. A més, l’escola ha tingut dues mencions per a l’alumnat que ha competit en aquest projecte: una per al Joel Quiles i una altra per a la Violeta Marchiano.

La realització del material de divulgació del Servei Educatiu i Social del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ha estat objecte d’un altre dels premis atorgats. El projecte guanyador ha estat “Narra’m”, de l’equip format per Josep Blanco, Helena Contreras, Núria Corominas, Satya Martínez i Noelia Muñoz. l’Escola Illa ha obtingut, a més, una altra menció per al projecte “TNC al dia”, de l’equip format per Víctor Nicolás, Alma Martínez, Kristina Maiorova, Laura Espinal, Natalia Santos i Marina González, tots i totes alumnes de 1r curs de Gràfica Publicitària.

I el tercer reconeixement aconseguit ha estat per a la proposta de la Nicole Hernández, de 1r curs d’Estilisme d’Indumentària, consistent en els dissenys dels uniformes del personal (hostes i hostesses i mediadors i mediadores) del CaixaFòrum Barcelona.

D’altra banda, en la secció de projectes finals, va ser seleccionat el projecte “Puparia” de l’Elena García, coma projecte final d’Estilisme d’Indumentària.

Premis a la innovació

El programa Talent creatiu i empresa fomenta la realització de projectes que desenvolupin estratègies de relació en el camp de la innovació i l’intercanvi de coneixement entre els centres docents d’arts plàstiques i disseny i les empreses, institucions i entitats que permetin als estudiants integrar en el seu aprenentatge l’entorn laboral d’un ambient real. També fomenta l’adquisició d’hàbits de relacions humanes a l’empresa, el treball en equip, l’orientació cap al client, el sentit d’iniciativa i l’esperit emprenedor, la cultura d’empresa, la innovació tecnològica i els perfils professionals, entre d’altres.