Dissabte, 15 de juny de 2024
És notícia

Les plaques solars de Mollet del Vallès generen un 30% d’estalvi durant el 2023

Avatar photo
Des de l’any 2019, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha instal·lat 1.900 plaques amb una potència de 685 kW en 12 equipaments diferents
Les 16 instal·lacions fotovoltaiques que tindrà en marxa la ciutat aquest any estan a l’Ajuntament, l’EB Xarranca, l’EB Filadora, el Parc de Ca l’Estrada, l’Escola Sant Jordi, Can Magarola, el Parc de les Pruneres, la plaça Joan Miró, la Comissaria de la Policia Municipal, l’Escola Sant Vicenç, el Taller Alborada, la Biblioteca Can Mulà-Jordi Solé Tura, l’Escola Can Besora, les naus de la Brigada i les escoles Cal Músic i Montseny.

Mollet Solar

D’aquest total,  6 centres de producció formen part del projecte Mollet Solar, que promou un autoconsum col·lectiu capaç de generar un estalvi del 40%. Es tracta de les escoles Sant Vicenç, Can Besora, Cal Músic i Montseny, les naus de la Brigada i l’EB Filadora.
La previsió és que les 8 instal·lacions projectades estiguin acabades aquest any  i que puguin compartir la producció fotovoltaica amb 35 equipaments municipals i aprofitant el 100% de l’energia produïda.
A partir de 2025, Mollet Solar permetrà destinar els excedents de l’energia solar generada pels equipaments municipals a unes 200 famílies en situació de pobresa energètica, que podran veure reduït el seu consum en un 20%. Un estudi de consum energètic ha permès constatar l’existència d’aquest sobrant.
L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha destacat que “l’assoliment d’aquest projecte és important en un doble vessant: ens referma en el nostre compromís per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtica, alhora que ens permet afavorir les famílies de la ciutat que més ho necessiten”“En un moment de transició energètica com l’actual”, ha afegit, “és important invertir en accions efectives que reverteixin en el benestar de la ciutadania i en més justícia social”.
 

Antecedents

 
El compromís de l’Ajuntament de Mollet amb l’energia solar fotovoltaica té un llarg recorregut. Ja fa més de 20 anys que es va fer la primera instal·lació, de 45 kWp, a la Casa de la Vila. A aquella instal·lació en van seguir més, com ara les que es van fer a les escoles bressol La Xerranca o La Filadora, o a Ca l’Estrada, entre d’altres.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Tarraco Viva reuneix gairebé 6.000 persones al Port de Tarragona el 1r cap de setmana

Notícia següent

Més d’una vintena d’activitats de lleure aquest estiu a Amposta

Notícies relacionades