Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Les consultes per WhatsApp o xarxes disparen l’ús dels serveis d’informació juvenil de Barcelona

Avatar photo

Les consultes per WhatsApp o xarxes socials als serveis d’informació juvenil de Barcelona s’han disparat un 198% aquest curs, segons dades difoses aquest dissabte per l’Ajuntament. En total, els joves han fet 178.538 usos del servei, un 24% més que en el curs 2021-2022. Des de l’Ajuntament de Barcelona destaquen l’èxit de la nova campanya del consistori per digitalitzar i promoure l’atenció juvenil, anomenada ‘Joves de Barcelona’, que ha permès impulsar les consultes un 45% des del març, quan es va iniciar. Des que es va començar la campanya, el 49% de les atencions han estat presencials i les telemàtiques han crescut un 83%.

Tot i això, en el global del curs, en el 69% dels casos, el jovent s’ha apropat personalment als punts d’atenció, un 20% més que fa un any.

Segons les dades de l’Ajuntament, més del 44% dels usos demanats pels joves són consultes informatives, especialment relacionades amb el món acadèmic i de formació (32%), salut i esports (15%), cohesió social (10%) i lleure (7%).

La resta d’atencions són assessoraments especialitzats en temes acadèmics, laborals, d’emprenedoria, mobilitat internacional o habitatge.

En comparació amb l’any passat, les consultes informatives pugen un 37% i els assessoraments especialitzats un 25%.

La campanya ‘Joves de Barcelona’ s’ha desplegat a tots els districtes, amb 18 punts d’atenció, i també amb presència estable en 85 instituts.

A més, es concentra tota la informació a la pàgina web joves.barcelona i es difon a través de comptes a TikTok, Instagram i Twitter, on “s’ha adaptat el to, el llenguatge i el contingut per arribar més fàcilment als joves”, segons l’Ajuntament.

Des de la posada en marxa del nou web, ha rebut 130.398 visites, mentre que han crescut un 70% els seguidors a Instagram, fins a gairebé els 10.000 i s’han assolit els 21.000 ‘likes’ a TikTok gràcies a l’ajuda de diversos influencers que han difós els serveis juvenils a través de les seves xarxes socials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × three =

Notícia anterior

Extingit l’incendi en una empresa desballestadora de Sant Fruitós de Bages

Notícia següent

Un despreniment deixa atrapats diversos cotxes a la carretera

Notícies relacionades