Les botigues de Sarrià amb venda d’alcohol hauran de tancar a les 22.00 hores per la festa major

L'Ajuntament defensa que obrir a la nit facilita l'accés dels joves a begudes alcohòliques i posa en risc la convivència

Les botigues amb venda d’alcohol de Sarrià hauran de tancar a les 22.00 hores per la festa major del barri. Així consta en una resolució publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. La limitació s’aplicarà a l’àrea territorial delimitada pel carrer Ramón Miquel i Planes, l’avinguda JV Foix, el carrer Eduard Conde, el de Manuel Girona, el passeig de Sant Joan Bosco, el carrer Vergós i la Via Augusta fins al carrer de Dolors Monserdà entre el 30 de setembre i el 9 d’octubre. Aquests establiments hauran d’estar tancats de 22.00 a 7.00 hores. Es justifica que l’obertura a la nit facilita la disponibilitat de begudes alcohòliques per part de joves i menors d’edat, el consum al carrer i es posa en risc la convivència.

L’ordre es pren “per raons d’ordre públic, de seguretat i de salut pública”. A més, l’anunci concreta que la decisió no és només per aquest any sinó per a les festes majors successives del barri sempre que es constati l’existència de motius d’ordre públic, convivència o mediambientals.