Les biblioteques de Terrassa s’adapten per oferir activitats telemàticament

Cicles com «L’hora del conte» o la programació del cicle de tallers i clubs de lectura i escriptura «Acosta’t a la lectura» ofereixen els seus continguts de forma virtual davant la impossibilitat de dur-los a terme presencialment

La xarxa de biblioteques municipals de Terrassa, BCT Xarxa, ha adaptat bona part  dels cicles, activitats o tallers que desenvolupa durant tot l’any a un format virtual  davant la impossibilitat de poder portar a terme aquestes iniciatives presencialment a  les biblioteques.  

D’aquesta forma, la programació del cicle «Acosta’t a la lectura» es podrà seguir de  forma telemàtica adaptant els seus continguts i mantenint la seva oferta d’activitats  per fer arribar a tota la ciutadania les diferents propostes culturals que s’han  organitzat des de les biblioteques municipals.  

Segons ha explicat la regidora de cultura, Rosa Boladeras: «No podem deixar de  programar i organitzar activitats culturals a la ciutat. La pandèmia ha  condicionat molt la nostra vida, però la cultura, en tots els seus àmbits i  formes és ara més necessària que mai. I les biblioteques municipals, són uns  dels equipaments culturals més dinàmics, més utilitzats pels terrassencs i les  terrassenques i autèntics pols de generació cultural. Per això treballem per tal  de poder oferir el màxim nombre d’activitats possibles, de forma segura,  adaptant-les i fent-les accessibles a tota la ciutadania» 

L’objectiu d’aquest conjunt d’activitats és fomentar la lectura i donar eines a les  persones participants per millorar els seus processos de lectura i de creació literària i  establir, al mateix temps, un punt de trobada on compartir l’experiència lectora  enriquint la vida cultural de la ciutat.  

Entre les diferents activitats que s’ofereixen destaquen tallers i clubs de lectura tant  de narrativa com d’assaig, clubs de lectura en idiomes, clubs de lectura per a adults  sobre literatura infantil i juvenil, clubs de lectura adreçats a públic juvenil, fins a 11 clubs de lectura adreçats als infants, tallers d’escriptura creativa o de novel·la negra  o històrica, entre altres propostes.  

A més, es mantenen també activitats com la Filoteca, un cicle de sessions de lectura  que tracten la Filosofia d’una manera molt divulgativa i pensada per a tothom. Cada  sessió estarà conduïda per un especialista en filosofia d’algun dels centres educatius  de la ciutat i girarà al voltant de la lectura prèvia d’una obra de contingut filosòfic  convidant també a la participació activa dels lectors.  

Les persones interessades en participar del cicle «Acosta’t a la lectura» hauran de  formalitzar la seva inscripció a la biblioteca corresponent per telèfon, correu  electrònic o presencialment.  

Trobareu més informació sobre el cicle «Acosta’t a la lectura» al següent enllaç:  https://www.terrassa.cat/acostat.  

L’hora del conte 

El cicle «l’hora del conte», adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys, també ha  adaptat les seves sessions, que durant el primer semestre d’aquest any es podran  seguir de forma telemàtica amb l’objectiu que els infants de la ciutat puguin continuar  endinsant-se en el màgic món dels llibres i dels contes. Així, del 24 de febrer al 26  de maig s’han programat 4 sessions que es podran seguir de forma virtual, a partir  de les 18 h i a través del perfil d’Instagram de la bct xarxa (@bctxarxa)  

Més informació sobre el cicle «L’hora del conte»: https://www.terrassa.cat/conte