L’AP-7 entre Martorell i Vilafranca tindrà un quart carril

L’obra està pressupostada en 140 MEUR

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
binary comment

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha formalitzat el contracte de serveis per redactar el projecte del quart carril de l’AP-7 entre Martorell (Baix Llobregat) i Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). L’encàrrec, recollit al BOE d’aquest dijous, s’ha tancat per 3 MEUR, mentre que el pressupost de l’obra és de 140 milions. La construcció d’aquest quart carril serà en un tram de 23 quilòmetres. L’obra forma part d’un projecte més ampli, d’uns 50 quilòmetres, amb què es preveu que el quart carril comenci al Papiol i arribi fins el Vendrell, segons va anunciar a l’abril el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores. El MITMA precisa que la licitació es farà per fases.

 

L’actuació, segons Flores, busca millorar la seguretat de l’AP-7 després l’aixecament dels peatges hagi disparat el trànsit d’aquesta via. L’Estat calcula que cada dia passen 100.000 vehicles en el tram Papiol – el Vendrell. La xifra suposa un 20% més de circulació que abans de la retirada de les barreres i un 50% més si només s’analitza el trànsit de camions.

Amb la construcció del quart carril, Flores també va anunciar la construcció d’un enllaç entre la B-40 a Abrera i l’AP-7 a l’altura de Martorell. Les dues mesures, va assegurar, suposen enterrar definitivament el pas del conegut com a Quart Cinturó enmig de les vinyes del Penedès.