L’Ajuntament suspèn l’atorgament de llicències d’alguns solars de Vallcarca

  Al maig es coneixerà la proposta guanyadora del concurs que s'ha convocat per formular un nou planejament per al barri

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la suspensió de l’atorgament de llicències durant un any a un conjunt de solars distribuïts pel barri de Vallcarca a l’espera de saber com quedarà la reordenació de la zona. Al maig es coneixerà la proposta guanyadora del concurs que s’ha convocat per formular un nou planejament per al barri. S’hi han presentat 23 idees. Els sòls estan ubicats en la zona compresa entre els carrers de Farigola, Cambrils, Calendau, Gustavo Adolfo Bécquer i l’avinguda de Vallcarca, a més d’una peça situada al sud de l’edifici de Can Carol i delimitada pels carrers de Calendau, Farigola i Argenteria.
  L’objectiu de la suspensió és evitar que es produeixin intervencions que no s’ajustin a la morfologia del barri, així que no es podran fer intervencions globals en els fonaments o en l’estructura de l’edifici i les que impliquin la seva substitució, encara que es mantingui la façana o algun element estructural.

  La reactivació de Vallcarca està parcialment aturada des del planejament del 2002, incloent la construcció de nous habitatges i espais verds. El resultat és un barri ple de solars buits i edificis en mal estat, amb famílies que fa més de 30 anys que viuen en habitatges afectats.

  La proposta guanyadora de les 23 que s’han presentat al concurs rebrà un premi de 20.000 euros. Els equips tècnics començaran el procés de redacció dels canvis de planejament a partir de juny, que es preveu que tinguin un recorregut aproximat de dos anys fins a la seva aprovació definitiva.