L’Ajuntament recomana preveure “més temps” per moure’s per les obres

L'afectació més important s'iniciarà la mateixa tarda, quan es tallarà la calçada central de l'avinguda Diagonal

Font: Europa Press
L’Ajuntament de Barcelona ha recomanat planificar els desplaçaments i preveure un temps “addicional” davant l’inici de diverses obres a la ciutat. Segons ha avisat el consistori, els pròxims dies diverses actuacions de millora de l’espai públic i de les infraestructures provocaran afectacions a la mobilitat, de manera que ha aconsellat informar-se a través dels canals de comunicació municipals.
L’afectació més important s’iniciarà dilluns a la tarda, quan es tallarà la calçada central de l’avinguda Diagonal, des de Roger de Llúria fins a Aragó, per les obres d’ampliació del col·lector situat en aquest àmbit. El trànsit s’haurà de desviar per Aragó o Mallorca, en sentit Llobregat i per Rosselló o València, en sentit Besòs.
També dilluns es fan les obres principals a la ronda de la Universitat que es transforma i guanya voreres i espai verd i redueix definitivament de quatre a dos els carrils de trànsit actuals. Alhora, comencen els treballs per implantar un doble carril bus a la sortida de l’avinguda Diagonal, entre Pius XII i Zona Universitària.
A més, durant el cap de setmana continuaran les tasques de construcció dels nous carrils bici del carrer Aragó i el passeig de la Zona Franca i està previst que finalitzin els treballs per ampliar els carrils bus del tram central de la Diagonal, entre Francesc Macià i Roger de Llúria.

L’objectiu de les intervencions és avançar cap a una ciutat més sostenible, segura i saludable. Segons l’Ajuntament, el Comitè d’Obres i Mobilitat ha treballat per minimitzar les afectacions i la Guàrdia Urbana efectuarà els desviaments corresponents.