L’ajuntament entrega el telèfon 112 a un grup sota la lupa dels sindicats

Es tracta de Konecta, una firma que a principis de gener va mantenir a Cantàbria una pugna amb els sindicats

Imatge d'arxiu.

Konecta ha estat l’empresa que s’ha adjudicat el contracte milionari per gestionar el telèfon d’emergències de la ciutat de Barcelona. Es tracta del número 112 que a partir d’aquest unificarà els serveis de trucada tant de la Guàrdia Urbana com dels Bombers de Barcelona. Mentre la policia municipal utilitzava fins ara el 092, el cos antiincendis emprava el 080.
D’aquesta manera els dos serveis de la ciutat de Barcelona quedaran integrats sota el mateix número les trucades de Mossos i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

El contracte públic que el consistori ha tret a concurs disposa a l’empresa guanyadora de més de 6 milions d’euros en dos anys per gestionar les trucades entrants a l’àrea de Barcelona.

En aquest sentit, la companyia que ha resultat vencedora ha estat el Grup Konecta. La firma en qüestió està vivint un moment de forta conflictivitat laboral a indrets com Cantàbria. Allí, el passat 11 de gener CGT, CCOO, UGT, USO, SAT, CSIF, FASGA, CSI, Solidaridad Obrera i Sindicalistas de Base van convocar una vaga de teleoperadors en una de les sucursals de la companyia. Segons els treballadors, l’empresa havia obligat a la plantilla de forma forçosa a treballar presencialment durant la pandèmia. L’empresa va tirar enrere per la pressió.

El president de Konecta, a més, és José María Pacheco Guardiola, un empresari connectat amb una de les grans empreses espanyola de l’IBEX. Es tracta d’Acciona, firma de la qual forma part del Consell d’Administració.