L’Ajuntament de Terrassa rep el Premi Alfons Ortuño pel projecte ‘Igualtats Connectades’

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya ha guardonat el projecte amb un accèssit en la categoria d'Organització, processos i gestió econòmica

L’Ajuntament de Terrassa ha rebut un accèssit dels Premis Alfons Ortuño, que atorga cada any l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). En aquesta cinquena edició, l’EAPC ha guardonat el projecte ‘Igualtats Connectades.

Interseccionalitat a les polítiques locals’ en la categoria Organització, processos i gestió econòmica. El projecte ha estat valorat per ser una experiència innovadora i una bona pràctica en l’Administració local. El guardó l’ha recollit el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, en un acte semi-presencial degut a la situació sanitària.

‘Igualtats connectades’ és un projecte pioner que pretén aplicar la interseccionalitat en les polítiques públiques per la igualtat i contra la discriminació. L’enfocament interseccional posa l’accent en el fet que sovint hi ha més d’un factor de discriminació en una mateixa persona, creant noves necessitats a l’hora de prevenir i evitar la discriminació. La iniciativa, cofinançada pel Programa de Justícia, Drets, Igualtat i Ciutadania de la Comissió Europea, es va dur a terme durant el 2018 i el 2019 per part de l’Ajuntament de Terrassa, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i CEPS Projectes Socials.

L’objectiu d’aquests guardons és el de reconèixer honoríficament les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió de les administracions públiques catalanes. Els premis, creats per l’EAPC el 2012, tenen una periodicitat biennal i honoren la memòria i trajectòria d’Alfons Ortuño Salazar (Oriola, 1948 – Barcelona, 2004) qui fou un dels principals creadors de l’estructura i els fonaments de les finances de la Generalitat de Catalunya, al Departament d’Economia i Finances i membre de la Sindicatura de Comptes fins a l’última etapa de la seva vida.