L’Ajuntament de l’Hospitalet impulsa la presència de les dones en la construcció

Arrenca la segona edició de la formació “Les dones construïm”, per obrir el sector de la construcció a les dones en atur

Aquest matí s’ha presentat a Gornal Activa l’itinerari formatiu “Les dones construïm”, que ofereix formació en el sector de la construcció a dones en situació d’atur residents a la zona nord de la ciutat. L’objectiu és apropar dones en situació d’atur a un sector que ofereix possibilitats d’inserció laboral i on les dones són molt poc representades. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Núria Marín; la regidora d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, i la gerent de la Fundació Laboral de la Construcció, Lucía López. 

Aquesta és la segona edició d’aquesta acció formativa —impartida per la Fundació Laboral de la Construcció—, que respon a la voluntat de l’Ajuntament de L’Hospitalet de continuar apostant per fomentar la presència femenina en sectors laborals com la construcció, on les dones tenen una presència molt baixa. En aquesta ocasió, les 12 dones participants faran un mòdul d’instal·lació de guix i laminat que ha començat avui i que es perllongarà fins a mitjans de desembre amb un total de 100 hores de formació.

Aquest itinerari formatiu s’emmarca dintre del dispositiu d’inserció laboral zona nord i es desenvolupa gràcies a un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundació Laboral de la Construcció. Els dispositius d’orientació i inserció laboral integren actuacions personalitzades d’informació, acompanyament, motivació i assessorament que permeten a la participant conèixer les seves capacitats, interessos i perfil ocupacional, i l’ajuden a gestionar el seu itinerari de qualificació en la recerca de feina.  

“Les dones construïm” es desenvoluparà a la seu que la Fundació Laboral de la Construcció acaba d’obrir a L’Hospitalet, al costat mateix de Gornal Activa. Quan finalitzi la formació, les alumnes estaran capacitades per treballar en la instal·lació de plaques de guix laminat (pladur).

 Aquesta acció la subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social a través del projecte Treball als barris.