L’AECC de Barcelona prepara el Sant Jordi més solidari

Amb la iniciativa ‘Un Sant Jordi per l’esperança’ l’associació celebrarà la Diada posant a la venda material solidari per ajudar a les persones més vulnerables

L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona ha organitzat diverses iniciatives amb el propòsit de celebrar la Diada de Sant Jordi d’una manera solidària. Per una banda, es portaran a terme dues accions de voluntariat als hospitals dirigides tant als pacients com al personal sanitari, i de l’altra s’ha posat en marxa la iniciativa Un Sant Jordi per l’esperança, amb la qual l’associació posa a la venda roses i dracs de papiroflèxia i punts de llibres solidaris. Totes les accions aniran adreçades a continuar millorant la vida de les persones amb càncer i els seus familiars.

La situació d’emergència sanitària i social conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 ha motivat adaptar la celebració de la Diada i crear noves maneres d’arribar a totes les persones. A la vegada, amb la venda de material solidari, s’aconseguirà recaptar diners que es destinaran íntegrament a ajudar a les persones malaltes de càncer i les seves famílies que s’han vist afectades econòmicament per la situació que vivim.

Un Sant Jordi per l’esperança
Amb l’objectiu que cap persona es quedi sense la seva rosa, el seu drac i un punt de llibre, l’AECC de Barcelona ha posat en marxa la iniciativa Un Sant Jordi per l’esperança. A través del web aecc.es/ca/sant-jordi les persones interessades podran adquirir una rosa o un drac de papiroflèxia i un punt de llibre.

Tots els productes, amb un cost de 5 €, es rebran a través del correu electrònic que s’assenyali com a destinatari, permetent d’aquesta manera l’enviament del regal solidari a una altra persona. En el cas de la rosa i el drac de papiroflèxia s’acompanyarà de senzilles instruccions amb les quals poder crear i donar forma a la rosa o el drac.

Pel que fa al punt de llibre, s’han elaborat dissenys diferents creats amb la col·laboració de l’artista Ana Santos, la il·lustradora Lyona Ivanova i la supervivent de càncer i influencer Cristina Inés (@mamasevaalaguerra). Cadascuna ha realitzat una il·lustració exclusiva per aquesta iniciativa solidària.

#ViuSantJordiAECC
L’AECC de Barcelona ha estat organitzant diversos tallers de manualitats en els quals els voluntaris de l’associació han realitzat la seva rosa solidària. Aquestes, unes 750 roses, s’entregaran el dia de Sant Jordi als pacients oncològics i als professionals sanitaris que els atenen en diversos hospitals de Catalunya (Hospital Clínic, Hospital del Mar, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, HM Delfos, Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, Hospital d’Igualada i Hospital de Berga).

A més d’aquesta acció de voluntariat, s’ha organitzat una altra acció a l’Hospital Clínic, Hospital del Mar i Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de Barcelona. Gràcies a la participació dels voluntaris i del personal sanitari s’han elaborat diversos vídeos amb recomanacions literàries que s’emetran a les pantalles dels centres. La intenció és que els malalts de càncer puguin passar una estona agradable i entretinguda. Aquesta iniciativa també es traslladarà a les xarxes socials, on s’animarà a la gent a publicar les seves recomanacions amb l’etiqueta #RecomanaUnLlibre i #ViuSantJordiAECC.