L’AECC-Barcelona digitalitza la col·lecta per avançar en la lluita contra el càncer

La situació d’excepcionalitat dificulta que els voluntaris puguin omplir les grans ciutats amb les característiques guardioles verdes

Imatge de la caminada. Cedida

En el marc del Dia Mundial de la Recerca en Càncer, que es commemora el 24 de setembre, l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona sortirà el dimarts 29 al carrer a recaptar fons perquè la recerca no pari. Aquest, any, la col·lecta es farà amb totes les màximes mesures de seguretat i higiene. La situació d’excepcionalitat causada per la COVID-19 farà que enguany, a diferència d’anteriors, alguns dels voluntaris de l’associació no puguin sortir als carrers amb les característiques guardioles verdes per demanar donatius. Per això,aquest any l’entitat ha digitalitzat la col·lecta creant guardioles digitals i diferents formes de poder col·laborar de manera online, per a que qualsevol persona hi pugui participar i donar suport a la lluita contra el càncer.

 

Tots els diners recaptats es destinaran a la investigació oncològica. D’aquesta manera s’aconseguirà que la recerca no s’aturi i aquesta continuï avançant.“Aquest any tots tenim la tasca de reposicionar la recerca oncològica enmig de la crisi generada per la COVID-19 i recaptar fons per seguir investigant. Si la investigació avança, avança la vida i el càncer retrocedeix. La recerca no pot parar; si aquesta s’aturés, en l’any 2030 hi hauria un nou cas de càncer cada 1,8 minuts i una defunció cada 3,8 minuts”, explica el Dr. Laureano Molins, president de l’AECC de Barcelona.

 

Cinc vies per donar el suport a la recerca en càncer 

Les persones interessades en col·laborar amb la recerca tenen cinc vies per poder fer-ho. A través del web yoayudo.aecc.es, cada persona té l’opció de tenir la seva pròpia guardiola digital, compartir-la amb la seva família i amics i poder recaptar fons per la recerca oncològica. Omplint el formulari i seleccionant l’opció deguardiola digital, la persona interessada obtindrà un enllaç per compartir-lo. Tots els donatius comptabilitzaran com a propis, de manera que cadascú sabrà quants diners ha aconseguit per finançar la recerca i canviar la vida de moltes persones.

 

En cas de no voler crear la nostra guardiola, l’AECC de Barcelona posa en disposició la seva pròpia i fer les donacions a través del web bit.ly/colaboraAECCBCN. Altres maneres de donar suport a la recerca en càncer són a través de BIZUM, amb el codi 11244, o enviant un missatge SMS al 28014 amb el text AECC BARCELONA (donació de 1,20 €).

 

Una darrera opció tindrà el lloc el dimarts 29, quan l’AECC de Barcelona instal·larà al voltant de 60 taules als carrers de la capital, on es seguiran totes les recomanacions de seguretat i higienicosanitàries establertes. No obstant, es tracta d’un número significativament inferior a l’habitual.