L’actriu Anna Sahun guanya el 46è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu

L’acte de lliurament del Premi Xirgu tindrà lloc al vestíbul del Mercat de les Flors de Barcelona el proper dia 13 de juliol, dilluns, a les 19h.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Pla mitjà d'Anna Sahun, protagonista del monòleg 'Nens i nenes', que s'estrena a La Villarroel pel festival Grec. Divendres 14 de juny de 2019 (HORITZONTAL)

L’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) i l’Ajuntament de Molins de Rei han anunciat que l’actriu guanyadora del 46è Premi de Teatre Memorial Margarida és Anna Sahun, per la seva interpretació en l’obra Justícia de Guillem Clua, estrenada al TNC i que fou interrompuda per la crisi de la Covid19.

Les circumstàncies de la crisi sanitari ens van fer plantejar si calia ajornar el premi o fins i tot desestimar-lo en aquesta temporada interrompuda. La decisió, però va ser clara i diàfana: calia mantenir-lo, fos com fos, com a acte de resistència davant d’una situació que ha afectat i afectarà tant al teatre. Érem i som conscients que actes com aquest han de ser la petita alimara que avisa que el teatre no es rendeix fàcilment davant d’eventualitats tant abassegadores com el confinament a que hem estat sotmesos i a la clausura dels teatres i llurs representacions. Tot i la brevetat d’aquesta temporada, aquesta no desapareixerà, ans el contrari, serà una temporada singular que quedarà enregistrada en la història del teatre com a excepcional.

L’Agrupació Dramàtica de Barcelona i l’Ajuntament de Molins de Rei formem part d’aquesta temporada, com ho ha anat formant el Premi Xirgu al llarg de 46 temporades on, amb una fidelitat ben bé religiosa, ha lliurat el Premi any rere any, alhora que ha estat i és el valedor de la memòria d’una actriu, la Margarida Xirgu, símbol de lluita i de llibertat del teatre. Per tot el que ella ens representa calia estar i ser en aquest any de vicissitud estranya i que encara ens costa d’assimilar.

L’acte de lliurament del Premi Xirgu tindrà lloc de manera presencial, i pel fet que l’Institut del Teatre, lloc habitual del lliurament del Premi roman tancat, al vestíbul del Mercat de les Flors de Barcelona el proper dia 13 de juliol, dilluns, a les 19h.