La torxa dels Jocs Special Olympics 2023 arriba a Granollers

Aquest dijous a la tarda se celebra la cerimònia inaugural dels Jocs al Palau d’Esports

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La torxa dels Jocs Special Olympics 2023 ha arribat aquest dimecres a la tarda a Granollers. La ciutat acollirà els Jocs fins al 2 d’abril i rebrà 1.500 esportistes, d’11 comunitats autònomes i 10 països, amb un equip tècnic i d’entrenadors format per 300 persones, que competiran en 14 disciplines.

La torxa ha arribat a la plaça de la Porxada en un tàndem de l’entitat Granollers Pedala i de la mà d’una esportista i un voluntari, peça clau també d’aquest esdeveniment. Amb cinc relleus formats per voluntaris i esportistes la flama ha recorregut el centre de la ciutat fins a arribar a una plaça de la Porxada plena de públic.

Amb l’animació de Pep Callau, dalt de l’escenari, la Porxada ha donat la benvinguda a la flama i s’ha encès el peveter. Després dels parlaments institucionals de les entitats organitzadores, Kelly Isaiah ha interpretat l’himne dels Jocs «Només s’ha de viure» i s’ha convidat als i les esportistes a pujar dalt de l’escenari per passar la flama al llumener que s’ha guardat dins de l’Ajuntament fins a la inauguració dels Jocs.

L’arribada de la torxa ha estat una festa de l’esport, de la participació i de la inclusió. La primera gran cita d’aquests Jocs que tenen com a objectiu visibilitzar i empoderar les persones amb discapacitat intel·lectual, generant complicitats solidàries i de respecte a la societat amb l’esport, com a vehicle per al foment de la inclusió i la integració de les persones.

Els Jocs Special Olympics estan organitzats per la Federació Catalana d’esports per persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers.

Cerimònia inaugural al Palau d’Esports

Aquest dijous a la tarda, a les 17 h, se celebra la cerimònia inaugural dels Jocs Special Olympics Granollers al Palau d’Esports. Les entrades per aquest esdeveniment s’han exhaurit, però la cerimònia es podrà seguir en directe a partir de les 18 h per Esport3.

L’acte comptarà amb la participació dels esportistes d’11 comunitats autònomes i 10 països que participaran en la competició divendres i dissabte a diversos equipaments esportius de la ciutat. Es farà l’encesa del peveter, el jurament dels esportistes, també hi haurà la participació del voluntariat, actuacions musicals i moltes sorpreses.

Podeu consultar la programació de les competicions i de les activitats dels Jocs Special Olympics Granollers 2023 a www.granollers.cat/jocsspecialolympicsgranollers2023