La plataforma ZOOXXI inicia la recollida de signatures per a la transformació del Zoo de Barcelona

  La campanya vol que l’espai aculli animals autòctons i frenar la reproducció d'espècies només per a la seva exhibició

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  La plataforma ZOOXXI ha iniciat una campanya de recollida de firmes perquè el Zoo de Barcelona es sotmeti a un canvi radical. L’objectiu de la iniciativa és que l’espai mantingui els animals autòctons però s’eviti la reproducció d’animals únicament per a la seva exhibició. A la vegada, volen introduir novetats tecnològiques perquè el visitant pugui conèixer els animals a través de pràctiques immersives.
  El col·lectiu vol aprofitar les polítiques participatives a l’Ajuntament de Barcelona amb aquesta primera iniciativa ciutadana que ha de servir, asseguren, per fer un canvi a l’equipament barceloní. “Podem generar canvis importants, que es desmercantilitzi la vida dels animals, frenar la reproducció sense sentit ecològic, sinó amb finalitats econòmiques, per a ser exhibits”, explica Leonardo Anselmi, coordinador de ZOOXXI.

  La iniciativa també busca que el Zoo faci un gir per ser més “transparent, no lúgubre i opac”, de manera que se sàpiga ben bé que passa darrera les parets de l’espai públic. “Al 2012, com a entitat col·laboradora de l’Ajuntament, vam demanar el llistat d’animals morts aquell any, i ens van donar excuses, fins que dos anys més tard el Síndic de Greuges va intervenir perquè se’ns facilités”, apunta Anselmi.

  El col·lectiu té com a finalitat que es creï un nou model de Zoo a Barcelona que sigui extensiu a altres zoos del món. Amb tot, treballaran a partir d’aquest dimarts per recollir les 14.000 signatures necessàries en 120 dies, tot i que confien duplicar el número per tenir una major incidència política.