Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

La plataforma ZOOXXI inicia la recollida de signatures per a la transformació del Zoo de Barcelona

Avatar photo

La campanya vol que l’espai aculli animals autòctons i frenar la reproducció d'espècies només per a la seva exhibició

La plataforma ZOOXXI ha iniciat una campanya de recollida de firmes perquè el Zoo de Barcelona es sotmeti a un canvi radical. L’objectiu de la iniciativa és que l’espai mantingui els animals autòctons però s’eviti la reproducció d’animals únicament per a la seva exhibició. A la vegada, volen introduir novetats tecnològiques perquè el visitant pugui conèixer els animals a través de pràctiques immersives.
El col·lectiu vol aprofitar les polítiques participatives a l’Ajuntament de Barcelona amb aquesta primera iniciativa ciutadana que ha de servir, asseguren, per fer un canvi a l’equipament barceloní. “Podem generar canvis importants, que es desmercantilitzi la vida dels animals, frenar la reproducció sense sentit ecològic, sinó amb finalitats econòmiques, per a ser exhibits”, explica Leonardo Anselmi, coordinador de ZOOXXI.

La iniciativa també busca que el Zoo faci un gir per ser més “transparent, no lúgubre i opac”, de manera que se sàpiga ben bé que passa darrera les parets de l’espai públic. “Al 2012, com a entitat col·laboradora de l’Ajuntament, vam demanar el llistat d’animals morts aquell any, i ens van donar excuses, fins que dos anys més tard el Síndic de Greuges va intervenir perquè se’ns facilités”, apunta Anselmi.

El col·lectiu té com a finalitat que es creï un nou model de Zoo a Barcelona que sigui extensiu a altres zoos del món. Amb tot, treballaran a partir d’aquest dimarts per recollir les 14.000 signatures necessàries en 120 dies, tot i que confien duplicar el número per tenir una major incidència política.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba a Reus el Festival Europeu de Curtmetratges

Notícia següent

Un centenar de persones amb trastorns mentals reben ajuda per millorar la seva autonomia

Notícies relacionades