La Plataforma Trans demana una reunió amb Interior per abordar les agressions cap a dones trans

Aquesta setmana s'han produït dues agressions transfòbiques a l'Estat, una a Barcelona i una altra a Madrid.

La Federació Plataforma Trans demana una reunió urgent amb el Ministeri de l’Interior i amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero, per abordar les agressions cap a les dones trans, després que en menys de 24 hores dues dones joves trans, una a Barcelona i una altra a Madrid, hagin sofert dues brutals pallisses.

 

La Plataforma considera que “cal posar fre” a aquesta “greu situació” amb les eines que l’Estat de Dret té, perquè no s’arribi a convertir en una cosa comuna l’agressió a les dones trans.

 

Dijous passat 20 de novembre, Dia de la Memòria Trans, Adriana, una jove de 27 anys, procedent del Paraguai, es trobava juntament amb una amiga al centre de Madrid quan dos individus, amb l’excusa de demanar-los una cigarreta, es van acostar a elles, moment en què un dels homes, sense dir res, li va tocar els pit i les cames.

 

Davant això, les joves van fugir, però un d’ells les va abastar i va agafar Adriana pels cabells, li va fer un cop al cap i la va tirar a terra, li va donar puntades, cops de puny i la va agredir amb un objecte punxant a l’esquena, segons relata la víctima en la denúncia que ha interposat a la Dependència Madrid-Centre de la Direcció General de la Policia Nacional. La Federació Plataforma Trans dona suport a la víctima, a qui està atenent el Servei LGTBI de la Comunitat de Madrid.

 

El col·lectiu mostra una “gran preocupació” per aquesta “escalada” d’agressions cap a persones trans i, en concret, cap a les dones, “que ja ve reforçada pels discursos d’odi que, de manera impune, estan proliferant a les xarxes socials”. “Els fets que s’han viscut aquests últims dies demostren que aquests discursos constitueixen l’avantsala de les agressions”, asseguren.

 

En aquest sentit, la presidenta de la Federació Plataforma Trans, Mar Cambrollé, adverteix: “No podem tornar a l’època de la por i del pànic, per ser qui som; ni les mares, ni els pares han de viure amb por de què els hi pugui passar a les seves filles i fills”.

 

A parer seu, la protecció de les llibertats, integritat física i dignitat de totes les persones, incloses les persones trans, “és un deure de l’Estat i les institucions, que ja compten amb eines per a això”.

 

No obstant això, lamenta que les persones trans siguin “la diana d’aquestes agressions” i posa de manifest la necessitat urgent de la Llei Trans estatal, una llei que Cambrollé considera necessària per abordar de manera integral totes les discriminacions que sofreix el col·lectiu.