La plaça de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat esdevé una sala d’exposicions

La mostra recull fotografies fetes per la ciutadania des dels balcons i finestres durant el confinament

Balcons i finestres de la plaça de l’Ajuntament lluiran a partir de dijous, 25 de juny, fotografies realitzades des dels balcons durant el confinament, en resposta a la crida efectuada per PhotoEspaña i a la qual es va adherir l’Ajuntament de L’Hospitalet. Les façanes de l’Ajuntament, de l’església i d’algunes de les botigues de la zona també penjaran imatges fetes pels veïns i veïnes de la ciutat.

L’organització ha seleccionat 50 de les 82 fotografies que la ciutadania de L’Hospitalet va penjar a Instagram amb l’etiqueta #PHEdesdemibalcón. D’aquesta manera va respondre a la invitació d’oferir la seva particular visió de l’experiència col·lectiva que s’ha viscut amb la crisi sanitària causada per la Covid-19. Les imatges mostren la vida confinada a l’interior de les llars o els aplaudiments als sanitaris. Les imatges són al·lusions visuals al confinament i ara, amb l’exposició al carrer, es converteixen en un esdeveniment col·lectiu.

L’objectiu de #PHEdesdemibalcón ha estat explorar la capacitat creativa i, alhora, fer un homenatge a la ciutadania per agrair l’esforç i el compromís que ha demostrat.

La campanya es va posar en marxa el 30 de març i fins al tancament, el 17 de maig, es van penjar a Instagram 63.000 imatges. Ara, una petita part s’exposarà a les 50 ciutats de tot Espanya adherides al projecte.