La música en directe torna a sonar a la Nova Jazz Cava de Terrassa

Els seus responsables celebren "posar de nou la màquina en marxa" tot i que les condicions "no siguin les millors"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La música en directe ha tornat aquest dijous a la nova Jazz Cava de Terrassa després de gairebé un mes de tancament obligat per les restriccions derivades de la pandèmia. Ho ha fet amb una ‘jam session’ gratuïta a càrrec de Denis Suárez Quartet que dona el tret de sortida a la temporada estable 2020-2021.
En compliment de les mesures decretades pel Govern, el primer concert de la represa s’ha fet amb aforament reduït (menys del 25%), tot el públic assegut i amb mascareta i sense servei de bar. “No són les millors condicions, però era important tornar a posar la màquina en marxa i demostrar que la cultura és segura”, assenyala Susanna Carmona, coordinadora de Jazz Terrassa.
La Nova Jazz Cava de Terrassa ha estat de les primeres sales de concerts de Catalunya en tornar a l’activitat. Ho ha fet, com és tradicional els dijous, amb una ‘jam session’ que ha servit per “trencar el gel” i adaptar-se a les noves limitacions imposades per les autoritats sanitàries per frenar els contagis.

Un mes després del segon tancament, que va coincidir amb la finalització del Festival de Jazz de Terrassa, els responsables de la sala han aplicat les mateixes mesures sanitàries i de seguretat. Així, a l’entrada es pren la temperatura al públic assistent, que ha de reservar prèviament la seva localitat. A l’interior, l’aforament s’ha limitat a 66 localitats, menys del 25% permès, i tots els assistents han d’estar asseguts i amb la mascareta posada.

Susanna Carmona, coordinadora de Jazz Terrassa, reconeix que fer concerts a una hora tant poc habitual com les vuit del vespre, amb el públic assegut i sense servei de bar, no és l’escenari ideal, però que era important posar la maquinària del jazz en directe en marxa perquè molta gent en depèn. “Resistim per militància i amb l’objectiu de seguir fent difusió del jazz en directe”, afegeix.

Malgrat la satisfacció per la represa, la sensació dels responsables de l’emblemàtica sala és que la situació és molt incerta i tenen por de nous tancaments. En aquest sentit, esperen que la pandèmia vagi a la baixa a l’espera de la vacuna i que mica en mica es pugui anar augmentant l’activitat i l’aforament.

També reclamen a les autoritats claredat i mesures justes per un sector, el cultural, “que ha fet bé les coses”. “Demanem a les autoritats sanitàries i polítiques una major previsió per poder fer plans més enllà de demà i no viure permanentment amb l’ai al cor”, assenyala.

Després d’aquest primer concert, la temporada estable de la Nova Jazz Cava de Terrassa agafa velocitat de creuer amb l’actuació aquest divendres del guitarrista Santi Pavon i de l’Ariel Vigo Quintet el dissabte.