La mobilitat a les principals carreteres cau més d’un 70% aquest cap de setmana

Sàmper demana que no hi hagi una "sortida massiva" aquest dilluns i dimarts encara que no hi hagi perimetratge municipal

La mobilitat a les principals carreteres de Catalunya ha caigut més d’un 70% aquest cap de setmana del Pont de la Puríssima afectat pel perimetratge municipal respecte al 2019. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha detallat que la mobilitat tant d’entrada com de sortida a l’entorn metropolità va caure dissabte un 77% respecte a un dia equivalent del 2019 i un 72% als grans corredors.
Diumenge, la mobilitat a l’anella metropolitana va reduir-se un 80%. Sàmper ha afirmat que aquestes dades “evidencien que la sortida no ha estat massiva com es preveia que podia ser”. També ha fet un prec que no hi hagi una “sortida massiva” aquest dilluns i dimarts, quan no s’aplica el perimetratge municipal, mesura decretada davant de la covid-19.
Divendres, la caiguda va ser del 39% a l’entorn metropolità i del 32% als principals corredors. Dijous, dia en què no s’aplicava el perimetratge municipal, es va registrar un increment de la mobilitat del 5% respecte al dijous previ i del 9% respecte a un dijous anterior a les restriccions per la covid-19. Per a Interior, aquest increment és baix, tot i que es van veure algues cues dijous al vespre.

Intervenció en una festa en un soterrani a Sant Cugat del Vallès

Sàmper ha destacat que en general la població està complint les mesures davant de la pandèmia del coronavirus i ho agraït. Amb tot, ha destacat dos episodis en què la policia ha intervingut com a exemples del que no es pot produir i ha deixat clar que “es pot enganyar la policia però no el virus”.

La matinada de diumenge la policia va intervenir en una festa en un soterrani d’un bar a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Van denunciar 14 persones i van tancar el local.

Policia Local i Mossos d’Esquadra van identificar 20 persones dissabte que es trobaven en un pícnic per celebrar un aniversari a Collbató (Baix Llobregat) i que, per tant, no complien la limitació de reunió de persones.

2.830 al cap de setmana
El comissari dels Mossos Miquel Esquius ha donat dades de les denúncies interposades relacionades amb les mesures de la covid-19. Mossos d’Esquadra i policies locals han posat 2.830 denúncies aquest cap de setmana, 36 en locals, i 6.025 l’última setmana, 75 en establiments. En l’última nit, se n’han interposat 179.

Des de l’inici de la segona onada, s’han interposat 54.818 denúncies -24.430, els Mossos d’Esquadra i 28.388, les policies locals-; 852 en locals.