Dimarts, 17 de juny de 2025
És notícia

La Masia reobre les portes com a punt de referència d’economia i ocupació a Sant Boi

Avatar photo

La Masia ha obert les portes al públic aquesta setmana. En un mateix espai, concentra tots els serveis municipals de Sant Boi de Llobregat vinculats amb l’economia, l’ocupació i la formació per al treball. L’edifici neix amb l’objectiu de ser el punt de referència d’un nou model de desenvolupament econòmic local, un exemple de l’aposta de Sant Boi per la transició energètica i la digitalització i un primer pas cap a un nou paper dels equipaments municipals.

Unes 80 persones de la plantilla municipal treballen en l’edifici, distribuït en tres plantes configurades per espais amplis i amb molta llum. Hi són ubicats els departaments de l’Ajuntament relacionats amb l’empresa, el comerç i l’emprenedoria, els mercats, l’ocupació, la formació ocupacional, la formació professional i universitària, el turisme, el consum, les llicències d’obra i activitats i la Fira de la Puríssima.

Els serveis d’atenció directa a la ciutadania (com l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, el Servei Públic de Consum o el Club de Feina) s’ofereixen a la planta baixa, amb cita prèvia.

La Masia és el punt de referència d’un nou model de desenvolupament econòmic local, que té com a objectiu principal impulsar l’economia local, generar ocupació digna i oportunitats per a tothom en el marc de l’estratègia de ciutat i del Pla d’Acció de l’Agenda Local 2030.

Per les seves característiques innovadores, també vol ser un referent de l’aposta per la transició energètica i la digitalització. Les obres de rehabilitació, finançades amb fons europeus Next Generation, han configurat un edifici amb espais de treball i atenció al públic lluminosos, saludables i sostenibles, que maximitzen l’eficiència energètica.

Es tracta d’un edifici intel·ligent que fa servir sistemes —naturals i mecànics— de regulació tèrmica, il·luminació i control a distància de la qualitat de l’aire i els consums energètics. L’equipament produeix energia elèctrica mitjançant els panells solars que s’han instal·lat a la coberta, que li permetran ser energèticament autosuficient i compartir els excedents amb la futura comunitat energètica del sector La Muntanyeta.

L’arquitectura interior de l’edifici de La Masia s’ha dissenyat per facilitar un canvi de cultura en l’organització del treball i l’atenció a la ciutadania als equipaments municipals. Els llocs que ocupa cada persona durant la feina no són fixos, les taules i els despatxos no pertanyen a una persona concreta, els espais tenen usos polivalents i el personal disposa d’ordinadors portàtils per facilitar la convivència de la presencialitat i el teletreball.

Amb aquesta nova forma d’enfocar el dia a dia de la feina a les dependències municipals, La Masia obrirà camí per a un canvi de cultura organitzativa que l’Ajuntament preveu estendre progressivament al conjunt dels seus equipaments. El nou model preveu, a grans trets, configurar una xarxa descentralitzada d’equipaments, cadascun especialitzat en un àmbit sectorial de les polítiques municipals. El proper serà el Palau de Marianao, on, un cop finalitzada la rehabilitació en curs, s’hi ubicaran els serveis vinculats amb la salut i la sostenibilitat ambiental.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vila-seca rehabilita diversos espais dins del Parc de la Torre d’en Dolça

Notícia següent

El govern de Tortosa troba 330.000 euros més de dèficit durant l’anterior mandat

Notícies relacionades