La Marató de Donació de Sang de Tàrrega es tanca amb 233 aportacions

El Banc de Sang proposa que tothom utilitzi la seva influència per parlar de la donació, ja sigui a les xarxes socials, a la feina o entre els veïns

La Marató de Donants de Sang de Tàrrega s’ha tancat amb un balanç de 217  donacions de sang, 16 donacions de plasma i 36 persones que no han pogut donar  sang per algun motiu.  

 

La jornada d´ahir s’emmarca en la campanya de Nadal del Banc de Sang,  amb l’objectiu d’aconseguir les màximes donacions possibles durant aquestes  dates, època en què les donacions baixen al voltant del 25%.  

 

Aquest Nadal, tots els donants poden enviar una postal personalitzada al seu  entorn tot felicitant les festes i animant a donar sang. A les campanyes de  donació rebran una postal que podran escriure i compartir amb qui vulguin i  a través del web Donarsang.gencat.cat/nadal es poden personalitzar diferents  models de postals digitals i enviar-les. 

Els hospitals necessiten 1.000 bosses de sang cada dia  Les dues últimes setmanes de l’any són, juntament amb el mes d’agost, el  període més crític de l’any perquè és quan el nombre de donacions disminueix  més.  

 

Aquest 2020, a més, es dona la situació que les necessitats de sang dels  hospitals són superiors durant el mes de desembre i gener. L’atenció als  malalts de Covid-19 i les intervencions i tractaments ajornats en l’inici de la  pandèmia han fet que, cada dia, se subministrin més de 1.000 bosses de sang  als centres hospitalaris.  

 

I en les èpoques de menys donació la principal necessitat són les  plaquetes, que són les que caduquen més ràpid: als 5 dies. Per això cal  mantenir un ritme de donació constant també al Nadal.