La Jornada de Poesia Jove de l’Hospitalet es trasllada a la televisió

Davant la situació sanitària, la cita anual es transforma i entre altres canvis, la final es podrà veure a través de Televisió de L’Hospitalet el dia 14 de maig

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La XX edició de la Jornada de Poesia Jove de L’Hospitalet presenta aquest any novetats respecte a edicions anteriors pel que fa a la participació i l’exhibició dels poemes, que es farà a través de Televisió de L’Hospitalet, per tal d’adaptar la convocatòria a la situació sanitària actual. Les mesures de prevenció davant la Covid fan inviable la cita en el format habitual, amb una gran sessió al Teatre Joventut oberta al públic. La Jornada de Poesia Jove es convoca cada any al voltant del Dia Internacional de la Poesia, que es commemora el 21 de març, però aquest any, amb l’adopció del nou format, s’ha hagut d’endarrerir la final al mes de maig. Aquest any, la Jornada, que tindrà un format audiovisual, es farà a l’Auditori Barradas el dia 7 de maig i es retransmetrà a Televisió de L’Hospitalet com a programa, el 14 de maig. 

Els vuit instituts públics de la ciutat que hi participen han seleccionat una classe de 3r de l’ESO, 4t de l’ESO o 1r de batxillerat, amb l’objectiu d’aprofundir en aquest vessant poètic, amb el suport de coachs experts en poetry slam, i poder triar una persona que representi cada centre per participar a la final.

En aquests tallers es treballen les tècniques bàsiques de l’spoken word amb l’objectiu d’elaborar els poemes, adaptar-los a l’oralitat i a la interpretació davant del públic i d’ajudar a l’elecció del poema que representarà a cada institut a la final. D’aquests tallers sortirà la persona que representarà cada institut a la final i que tindrà l’opció de continuar treballant el seu poema amb el seu coach. Es fan dos tallers per cada classe i un individualitzat amb el representant de cada institut. 

La coordinació dels tallers està a càrrec de Dani Orviz, veí de L’Hospitalet i campió del món 2020 del Poetry Slam, qui, juntament amb la periodista Laura Alsina, presentarà la Jornada de Poesia en format televisiu. 

 

El Jurat estarà format per 4 persones: la Regidora de Joventut, Laura Garcia, com a presidenta del jurat amb funcions de portaveu, sense vot, un representant de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet, una persona vinculada al mon de la poesia i un periodista del mitjans de comunicació local. 

Els vuit instituts que hi participen son Eugeni d’Ors, Bellvitge, Europa, Bisbe Berenguer, Pedraforca, Torras i Bages, Rubió i Ors i Jaume Botey.