Dissabte, 13 de juliol de 2024
És notícia

La iniciativa Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques de Sabadell

Avatar photo

Hi haurà una festa el dissabte 6, a la plaça Doctor Robert, i diverses activitats del 2 a l’11 de maig.

Un any més s’organitza a Sabadell la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques amb l’objectiu de reflexionar sobre les repercussions socials i ambientals, locals i globals, de les decisions del nostre consum, així com donar a conèixer alternatives de consum que promoguin pràctiques comercials internacionals justes; salaris i preus dignes; sense treball infantil ni discriminació; amb igualtat de gènere i respecte pel medi ambient.

És una iniciativa del Consell de Solidaritat i del programa de Cooperació, que ha comptat també amb el suport de Consum i d’altres actors de l’Economia social i Solidària i les Finances Ètiques.

 

El dissabte 6 de maig al matí, a la plaça Doctor Robert, tindran lloc diverses activitats per a tots els públics i també hi haurà carpes informatives d’entitats de l’àmbit de cooperació i les finances ètiques: la Comissió d’Educació per a la Ciutadania Global del Consell de Solidaritat i Cooperació, Economia Social i Solidària, Finances Ètiques i Oxfam Intermón.

Entre d’altres, hi haurà actuacions de dansa urbana, com la coreografia del rap “Futur just”, i l’espectacle infantil “Karibu! Cançons i danses per un món més just”. També hi haurà una zona de jocs infantils sostenibles, taller de samarretes i degustació de cafè. A les 12 h, es presentarà de manera teatralitzada el manifest de La Coordi de Comerç Just i Finances Ètiques, que aplega diverses entitats de Comerç Just i amb la qual, un any més, Sabadell es coordina i s’alinea amb la campanya del Dia Mundial del Comerç Just i les Finances Ètiques.

 

A banda de la festa, durant aquests dies i fins a l’11 de maig tindran lloc diverses activitats. Pels més petits, el divendres 5 de maig hi haurà un taller de piruletes amb xocolata de comerç just al Mercat de la Creu Alta, i també s’ha organitzat el conta contes “Haki” el 4, 8 i 11 de maig en diverses biblioteques de la ciutat.

El dimarts 2 de maig tindrà lloc la taula rodona “És possible un consum conscient i sostenible?” amb representants de la World Fair Trade Organization i Oxfam Intermón, Oikocredit Catalunya i l’Ateneu cooperatiu de Catalunya Central. Serà a les 19 hores al Casal Pere Quart.

El públic adult també podrà gaudir d’un taller de cuina amb productes de comerç just i proximitat, que es farà el divendres 5 a la tarda al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach. Aquest taller i el de piruletes són les úniques activitats que requereixen inscripció prèvia.

 

Tota la programació i els detalls per les inscripcions es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Sabadell, on també us podeu descarregar gratuïtament la Guia de Comerç Just, on es donen a conèixer alguns establiments on es poden trobar productes d’aquest tipus, a més d’incloure receptes i d’altres informacions d’interès.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

13 + twelve =

Notícia anterior

La URV consolida el major hub cientificotècnic de Catalunya en hidrogen i descarbonització

Notícia següent

Una recerca de la URV posa en valor el llegat del Bloc Feminista de Tarragona

Notícies relacionades