La infermera contra el català del Vall d’Hebron es queda sense feina

La jove va fer-se molt viral fa unes setmanes en queixar-se que demanessin el C1 de català per accedir a les oposicions d'infermeria a Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La infermera de l’Hospital Vall d’Hebron que va fer-se viral a les xarxes després de criticar l’obligatorietat del català a les oposicions en l’àmbit sanitari s’ha quedat sense feina. Així ho han avançat fonts de Vilaweb i d’ElNacional.cat, que asseguren que el contracte li acabava aquest 31 de març, però que s’ha decidit no renovar-la.

 

La noia, originària de Cadis, però treballant al Vall d’Hebron, va fer-se molt viral fa unes setmanes després de publicar un vídeo a TikTok on es queixava que demanessin el C1 de català per accedir a les oposicions d’infermeria a Catalunya.

 

En les imatges, la jove, acompanyada d’altres infermeres, no veia bé que es demanés el català per optar a les oposicions i va dir que “es traurà el puto C1 de català la meva mare, jo no ho faré”.

 

El vídeo va provocar una forta polèmica i va reobrir un debat que cada cert temps retorna a la societat catalana, fins al punt que el Departament de Salut va haver d’intervenir i va començar una investigació.

 

De fet, actualment hi ha un expedient obert i en tramitació, però com que se li ha acabat el contracte i s’ha decidit no renovar-la, les possibles mesures disciplinàries contra ella ja no s’aplicaran. Cal recordar que la jove va demanar la baixa laboral pocs dies després de la polèmica, ja que assegurava estar patint un greu assetjament a les xarxes socials i va detallar que es trobava en tractament psicològic.