La galeria Gothsland exposa obres modernistes dedicades a Sant Jordi

La mostra compta amb artistes de principis del segle XX com Alexandre de Riquer, Gaspar Homar o Antoni Rigalt

La galeria Gothsland exposa des d’aquest dimecres i fins al 30 d’abril una selecció de 22 obres modernistes dedicades a Sant Jordi. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, la galeria barcelonina ha volgut dedicar una mostra extraordinària al patró oficial de Catalunya des de l’any 1456. La mostra compta amb obres de nombrosos artistes de principis del segle XX, com Alexandre de Riquer i Ynglada, Gaspar Homar, Antoni Rigalt, Dionís Renart o Frederic Galcerà, entre altres. A més, són totes de diferents tècniques. “No és fàcil trobar Sant Jordis tan espectaculars amb diversitat de tècniques”, ha valorat el director de la galeria, Gabriel Pinós, en declaracions a l’ACN.
Un dels trets característics de l’exposició és la diversitat de tècniques que s’hi observen. De fet, Pinós ha destacat que les obres són “molt variades” i hi ha des de la marqueteria, terracota, fusta daurada o vitrall emplomat, entre altres. “Gairebé hi ha una tècnica per obra”, ha assegurat el director de la galeria. Així mateix, ha apuntat que la tria “no ha estat fàcil”, ja que fa més de quatre anys que treballa per localitzar obres diferents dedicades al patró de Catalunya.

A més, totes les obres que s’exposen exceptuant una són d’artistes modernistes catalans. “Gairebé sempre van acompanyats de la senyera”, ha analitzat Pinós sobre els Sant Jordis fets a Catalunya. Així, la majoria d’obres incorporen o bé l’escut de les quatre barres o bé la creu de Sant Jordi. En aquest sentit, el director ha assegurat que “és fàcil identificar” quan es tracta d’una obra del modernisme català. Pel que fa a l’obra que no està feta a Catalunya, es tracta d’un plat d’origen alemany.

D’entre les obres, Pinós ha destacat una figura d’argila modelada que representa a Sant Jordi matant el drac. Aquesta està feta per l’escultor Frederic Galcerà Alabart, autor també del Sant Jordi que hi ha a la font del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat de Catalunya.

Pinós ha avançat que la gran majoria d’obres provenen de col·leccions privades, però n’hi ha tres que són del Museu del Modernisme Català (MMCAT) i que, per tant, són les úniques que no estan a la venda.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desmantellen un punt de venda de droga al centre històric de Tortosa

Notícia següent

El Rosal de Tàrrega calcula vendre unes 15.000 roses de galeta per Sant Jordi

Notícies relacionades